180 minuter från Allsvenskan

Få spelare i Målilla Bandy har spelat kval förut. Mathias Kilvéus är en av dem. Hans erfarenhet kan behövas i kvällens rysare mot Åtvidaberg. - Det ska bli riktigt spännande, säger 29-åringen inför kvalet som kan ta Målilla till Allsvenskan.

Mathias Kilvéus är en av få spelare i Målilla bandy som har erfarenhet av kvalspel. Foto: Magnus Strömsten

Mathias Kilvéus är en av få spelare i Målilla bandy som har erfarenhet av kvalspel. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Bandy2013-03-01 08:04


Senast Målilla spelade i Allsvenskan var säsongen 2007/2008. En rörig säsong innebar till slut nedflyttning. Enda spelaren i dagens Målilla som var med då är rutinerade mittfältaren Mathias Kilvéus.
I helgen kan han vara med och föra upp de rödvita i landets näst högsta serie igen.
- Det har hänt mycket under de här åren. När vi åkte ur var det mycket som inte stämde. Vi hade många spelare från Jönköping som tränade två gånger i veckan, om ens det. Det var inget hjärta i det, säger han och fortsätter:

Fler egna produkter
- Men jag tror inte att jag spelade så mycket det året. Jag var med hela försäsongen, men sedan kom jag inte så bra överens med tränaren (Henrik Stark).
Nuförtiden arbetar Målilla på ett helt annat sätt, där man försöker skola in sina egna produkter i A-laget. Philip Svensk, Daniel Skoog och Niklas Larsson är tre spelare som fått ett stort förtroende under säsongen.
- Det känns som att vi är på rätt väg. Fler egna produkter får chansen. Jag tror att det behövs om bandyn ska överleva framöver, sedan får man spetsa till truppen utifrån. Det känns som att många i föreningen vill åt samma håll.
Märks det på isen?
- Ja, det tror jag faktiskt. Det känns som att alla är beredda att jobba lite mer för varandra och vi har en riktigt bra sammanhållning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!