AIK och Villa vann – lika i semifinalerna

Villa Lidköping – med Christoffer Edlund tillbaka i laget – besegrade Sandviken i en jämn match med 4–3. AIK vann i sin tur efter drama mot Edsbyn med 6–5. Därmed är det kvitterat i bandyns båda semifinaler.

Villa Lidköping besegrade Sandviken. Arkivbild.

Bandy2021-03-16 20:11

Efter att ha förlorat den första semifinalen mot Sandviken i söndags var Villa Lidköping illa ute i jakten på en finalplats.

Men när lagen möttes i Sandviken under tisdagskvällen var man på hugget direkt.

Tim Persson gav Villa ledningen redan efter fyra minuter. Sandviken skulle dock replikera snabbt och både kvitterade och tog ledningen.

Men det var Villa Lidköping som var det hetare av de två lagen under aftonen. Mål av Joel Broberg och Johan Löfstedt gjorde att gästerna hade ledningen när lagen gick till pausvila.

"Lång matchserie"

Sandviken gav matchen mer nerv i 75:e minuten när Linus Forslund kvitterade. Men i 81:a minuten klev mannen som inledde målskyttet – Tim Persson – fram och fastställde segerresultatet till 4–3 för Villa Lidköping som därmed jämnade ut matchserien till 1–1.

– Det är två bra lag och det är roliga matcher. Det kommer att bli en lång matchserie, säger Villas Christoffer Edlund till Bandypuls.

Målsprutan Edlund var tillbaka i spel efter skada men fick kliva av matchen mållös. Lagen spelar bäst av fem matcher och möter varandra igen på torsdag på Villa Lidköpings hemmaplan.

Edsbyn nära comeback

AIK gjorde precis som Villa och kvitterade sin semifinalserie. Däremot gjorde stockholmarna det med större segermarginal.

AIK ledde med 2–0 redan efter tre minuter borta mot Edsbyn och hade ledningen med 5–1 efter 75 minuter. Men Edsbyn gav sig inte. Hemmalaget hann med fyra mål under matchens 15 sista minuter. Men tyvärr för Edsbyns del gjorde AIK ytterligare ett och vann med 6–5.

Edsbyn vann första semifinalen med 5–4.