AIK tvångsdegraderas – överklagar

I fjol spelade AIK:s bandydamer SM-final. Nu tvångsdegraderas laget av ekonomiska skäl. Hammarby erbjuds platsen i högsta serien. AIK ska dock överklaga beslutet.

AIK:s bandydamer tvångsdegraderas. Arkivbild.

AIK:s bandydamer tvångsdegraderas. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Bandy2023-04-24 18:07

I november meddelade AIK Bandyförening att de drar sig ur elitserien med sitt herrlag med omedelbar verkan och att klubben skulle genomgå en frivillig likvidation. Eftersom föreningen just då inte var försatt i konkurs såg Svenska bandyförbundets tävlingskommitté inga hinder för att låta damlaget fortsätta att spela i elitserien den kommande säsongen.

Men då efterfrågad information inte kommit in och det återstår oreglerade avgifter för föreningen samt förfallna skatter och avgifter till andra fordringsägare har förbundet beslutat att nedgradera AIK till lägsta serien. För damerna innebär det som högst allsvenskan.

"Det går inte att blunda för att det finns flera punkter som AIK Bandy tyvärr inte efterföljt och då måste vi agera" säger Michael Hillström, ordförande i bandyförbundets tävlingskommitté, till förbundets webbplats.

AIK kommer att överklaga beslutet.

"Då underlaget som redovisas innehåller en massa felaktigheter kommer vi att överklaga beslutet", skriver Bosse Fasth, ordförande i AIK Bandy, i ett mejl till TT.

Den vakanta platsen har erbjudits till Hammarby som förlorade elitseriekvalet mot IFK Rättvik i mars.

AIK:s bandydamer spelade SM-final i fjol, förlust mot Villa Lidköping, och gick till semifinal den senaste säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!