AIK vände efter Hammarbys vändning

Hammarby vände ett tvåmålsunderläge och gick mot en tung derbyseger i bandyns elitserie. Då vände AIK tillbaka, vann med 6–4 och hakar på i tabelltoppen.

AIK:s Johan Esplund jublar efter sitt 6–4-mål i onsdagens elitseriematch i bandy mot Hammarby.

Bandy2021-01-13 21:45

Ett storsatsande AIK har varit Stockholms bästa bandylag den här säsongen. På onsdagen visade man det på nytt när man slog Hammarby på bortaplan med 6–4.

Bortanackdelen var mer symbolisk än något annat. Hammarby har på grund av coronapandemin tvingats flytta sina matcher från utomhusarenan Zinkensdamm till hallen i Gubbängen – det vill säga AIK:s hemmaarena.

Men om det var klasskillnad mellan lagen i säsongspremiären – AIK vann med 11–3 – var det den här gången jämnt in i det sista.

AIK gick upp i en 3–1-ledning i början av andra halvlek, och såg då ut att gå mot ännu en seger. Men Hammarby – som har haft en tung vinter och tillhör bottenlagen – fick ny energi av Christoffer Fagerströms 2–3. Och med 20 minuter kvar kom David Jansson in i ett stim, gjorde två mål på mindre än fyra minuter, och plötsligt var Hammarby i ledningen.

Men tabelltvåan AIK hade ytterligare en växel. Daniel Andersson kvitterade till 4–4 i den 85:e minuten, satte också 5–4 till AIK i den 88:e och fick sedan se Johan Esplund punktera matchen slutligt med sitt 6–4-mål på tilläggstid.

Genom segern går AIK upp på 23 poäng, fyra bakom serieledande Villa Lidköping, som har spelat en match mer.

Hammarby ligger tolva, med tolv inspelade poäng.