Allsvensk spelare till Målilla bandy

Målilla Bandy har gjort sitt första nyförvärv. 33-årige Magnus Jonsson, försvarsspelare och med över 200 allsvenska matcher på meritlistan har skrivit på.

Bandy2003-04-04 07:31

- Det är vi mycket glada för, Magnus är en stor ledargestalt på isen, säger Michael Leijonhud, bandyordförande i Målilla GoIF.
Efter långa förhandlingar under våren har Målilla GoIF äntligen gjort klart med Magnus Jonsson. En spelare som varit bofast i Vetlanda BK:s förstauppställning sedan säsongen 1992-93.
- Magnus kom till Vetlanda från Boltic, och har tillhört VBK:s centralgestalter sedan dess, säger Michael Leijonhud.
Magnus Jonsson har inget SM-guld på meritlistan med VBK, men har deltagit i två SM-finaler, 1994 och 1995. Sammanlagt har han spelat 223 allsvenska matcher. Han har dessutom spelat åtta ungdoms- och fyra juniorlandskamper. Magnus Jonsson fick den senaste säsongen helt spolierad på grund av en knäskada, och den lider han fortfarande av. Magnus går hos en idrottsspeciallist i Göteborg.
- Det ska dock inte vara några problem inför den kommande säsongen, läkningen går väldigt bra och han beräknas vara fullt återställd inför hösten.
33-årige Jonsson är en utpräglad försvarsspelare och nu blir han en viktig kugge i Målillas lag, som i vinter ska ta återta en topposition i division 1-serien.
Tillsammans med Peder Zackrisson, Tomas Nyman, Viktor Ahlberg, Joel Ahonen, Andrej Naumov och Janne Fransson sällar sig nu Magnus Jonsson till Målillas befintliga trupp.
Mer är dock på gång.
- Vi har kontakt med tre svenska spelare, varav en allsvensk, inför nästa säsong. Vi hoppas åtminstone få en av dem. I övrigt fortsätter förhandlingarna med våra egna spelare och jag tycker det ser bra ut, säger Michael Leijonhud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!