Äventyret börjar för Erixon

Nästa vecka börjar Stefan Erixons hittills största utmaning som bandyspelare. Då är det dags för honom att säga hej då till Sverige och ta sin packning och åka över till sitt nya hemland Ryssland.

Ryssland nästa är det som gäller för Stefan Erixon. Foto: Pressens Bild

Ryssland nästa är det som gäller för Stefan Erixon. Foto: Pressens Bild

Foto:

Bandy2007-07-18 06:58

- Ett riktigt äventyr. Det ska bli jättekul, säger Stefan "X:et" Erixon.
Från början var det tänkt att Gamlebysonen Stefan Erixon redan skulle ha varit i Ryssland och inlett försäsongen med sin nya klubb Zorkij.
- Men det har tagit lite tid med arbetstillståndet. Nu ska det vara löst och jag räknar med att vara på plats i Ryssland i början av nästa vecka, berättar Stefan Erixon, som har skrivit på ett tvåårskontrakt med den ryska storklubben.
Stefan åker själv över till Ryssland medan sambon Anna kommer att bo kvar i Stockholm.
- Det är det svåraste med flytten, men hon får komma över och hälsa på ibland.
Att bandyspelare kan tjäna stora pengar i Ryssland är en relativt ny företeelse. Kommande säsong kommer inte mindre än (minst) 15 svenska spelare att spela i Ryssland. Stefan Erixon sticker inte under stol med att det är just pengarna som lockar.
- Pengarna har en stor del i att jag åker, det kan jag inte säga emot. För en fem-tio år sedan så trodde man inte att man som bandyspelare skulle kunna tjäna så stora pengar som det har blivit där borta. Men det är jättekul för oss bandyspelare att det har blivit så.
Erixon tillägger:
- Det andra får man på köpet, det blir givetvis ett väldigt stort äventyr.
Det var efter en ny finalförlust med Hammarby i vintras som det blev helt klart med en flytt österut. Och kanske kan 29-åringen (fyller 30 i december) få vinna ett guld med sin nya klubb. Något han aldrig lyckades med i Hammarby.
Zorkij har kommit trea i den ryska ligan tre säsonger i rad, bakom suveräna Dynamo Moskva.
- Klubben vill gärna ta hem titeln och har gjort en ännu större satsning i år med bland annat flera svenska spelare och en hel del duktiga ryssar, berättar Erixon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!