Bajen tappade 6–3 efter galet hattrick

Hammarby hade 6–3 efter 82 minuter mot Vetlanda. Då gjorde gästernas Pontus Vilén hattrick på två och en halv minut. Och Vetlanda fick med sig en viktig poäng från "Zinken".

Vetlandas Pontus Vilén, till höger, i en tidigare match. Arkivbild.

Vetlandas Pontus Vilén, till höger, i en tidigare match. Arkivbild.

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Bandy2021-02-12 21:17

Pontus Vilén gjorde sin första reducering i 83:e minuten och satte sedan både 5–6 och 6–6 i 85:e.

Ridå för Hammarby, som såg ut att ha segern klar när Christoffer Fagerström satte 6–3 och sitt tredje mål i 80:e minuten.

– Det är klart att det är tungt, säger Fagerström till Sportbladet Play.

– Det är väl boxmål allihop. Jag måste vara bättre, alla måste vara bättre. Det duger inte.

Både Hammarby och Vetlanda slåss i ett getingbo på nedre halvan av bandyns elitserie. I bästa fall kan lagen bli topp 10 och nå slutspel – i värsta fall kan det bli en tolfteplats och krävas kval för att hänga kvar i högsta serien. Nu ligger Vetlanda åtta och Hammarby elva när båda lagen har tre matcher kvar att spela.

Fredagskvällens skräll bjöd Motala på: 4–2 hemma mot Sandviken, som därmed får svårt att slåss om seriesegern. Det får också Edsbyn efter 1–3-förlusten i toppmötet med AIK.

Villa-Lidköping behåller greppet om förstaplatsen efter hela 9–1 – och fem mål av Christoffer Edlund – borta mot Sirius. AIK ser ut som det enda allvarliga hotet om seriesegern, tre poäng bakom men med en match mindre spelad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!