Bandyderby på annandagen

Annandagen är bandyns dag. På måndag väntar ett hett derby mellan två lag i stort behov av poäng. Målilla tar emot Tjust hemma på Venhagsvallen. - Vi behöver vinna, menar ytterhalven Niclas Nieminen.

Bandy2011-12-23 23:04

Varken Målilla eller Tjust har motsvarat förväntningarna under säsongsupptakten. De båda lagen står på samma poäng (fyra) och innehar de två platserna över nedflyttningsstrecket. Likväl går lagen in till den här drabbningen med helt olika förutsättningar.
Målilla har visat antågande form på sistone och tränare Peter Dalsmyr tycks börja få ordning på både spel och spelare, medan Tjust sparkat sin tränare Johan Strömberg till förmån för förre Målilla-tränaren Claes Jungewall.
- Det är svårt att säga hur det påverkar. Jag vet inte alls hur den gamla tränaren var, säger Niemenen och fortsätter:
- De är skridskostarka men det är alltid små marginaler i de här matcherna. Det blir en jämn tillställning. Det gäller att vara disciplinerade och jobba hårt.
Hur speciellt är det med annandagsbandy?
- Jag tycker att det är lite extra i år. Det är en viktig match och vi behöver vinna den för att kunna hänga med. Vi har en positiv känsla och har blivit bättre och bättre. Vi hade många nya spelare och ny tränare? det tar tid.

"Dagen D för bandyn"
Tränaren Peter Dalsmyr är inne på samma linje.
- Vi har haft väldigt bra träningar på alla sätt och vis och gått upp ett par klasser. Vi tränar mycket på tre tillslag och har fått en annan rörelse. Passningsspelet har också blivit bättre. Det är harmoni i truppen.
- Alla verkar ha fått fart på grejerna. En sådan som Alexey (Usyantsev) var tung som fasen i början, men sett väldigt bra ut nu.
Dalsmyr, som precis griljerat julskinkan när vår tidning når honom dagen före dopparedagen, gillar annandagstraditionen. Minst sagt.
- Det enda felet är att man inte får spela själv? Det är en fantastisk känsla. Jag har spelat väldigt många derbyn mot Vetlanda och Tranås, och det var mäktigt. Man tar i lite extra och vill verkligen vinna de här matcherna.
- Det här är dagen D för bandyn. Traditionens makt är oerhört stark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!