Bandyderby på annandagen

I den södra Allsvenskan återfinns Målilla Bandy på åttonde plats och Tjust Bandy på nionde plats inför onsdagens annandagsderby i Målilla. Båda lagen står på tre poäng. - Alltid kul med annandagsderby, säger Målillas tränare Henrik Stark.

Bandy2007-12-24 01:57

Annandagen är en klassisk dag för bandy i Sverige och lockar alltid fram det mesta och bästa, både hos spelare och publik. En av årets annandagsmatcher är derbyt i Målilla, där Målilla och Tjust möts, precis som för två år sedan. Då låg båda lagen i division två och Tjust vann med 3-2 hemma på Tjustvallen.
- Det var en riktig snömatch, inte mycket bandy den gången, men det krävs en organisation för att vinna även dom, minns Tjusts tränare Claes Jungewall-
Noteras bör väl att Målilla vann bara någon vecka senare med 7-1 hemma i Målilla och tog gruvlig revansch. Målilla gick upp från division två den säsongen och Tjust en säsong senare, vilket nu ger det första derbyt mellan lagen på den här nivån.
- Det är ju ett tag sedan Målilla och Tjust möttes, så det här kan bli riktigt roligt, säger Målillas tränare Henrik Stark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!