Bandyns högtidsdag

Annandag Jul betyder bandyfest. Det vet Målillas veteran och skyttekung Thomas Nyman. - Det är bandyns julafton, säger 40-åringen inför toppmatchen mot IF Stjärnan.

Bandy2010-12-23 23:14

Spela eller inte spela. Det var frågan för Målillas trotjänare Thomas Nyman i somras. Väl på isen vet man vad man får av anfallaren: mål. I massor. På fem matcher har prickskytten Nyman stått för tolv fullträffar såhär långt.
- Jag är nöjd. Man är alltid beroende av sina lagkamrater och de har skött sig fantastiskt. Och är man anfallare måste man nypa dit den.
Men i senaste matchen, 2-5-förlust hemma mot Derby, gick Nyman mållös från planen.
- De var bättre än oss, så det är inte så mycket att säga om.

Intressant derby
På annandagen väntar en ny tuff uppgift för Målilla. Rent av den tuffaste. Serieledaren, tillika storfavoriten, IF Stjärnan bjuder in till fest på Arena Oskarshamn.
- Det blir riktigt häftigt att åka ned till arenan med bra tryck och mycket folk. Sedan är det speciellt att möta serieledaren. Stjärnan har pressen på sig, säger Nyman vars bandyhjärta naturligtivs har en särskild plats för annandagen:
- Vilken division man än spelar i och vilka man än möter så är det alltid speciellt. När vi mötte Tranås med Nässjö i Allsvenskan var det otroligt tryck, men alla annandagsmatcher har sin tjusning.
Vad tror du om söndagens match?
- Stjärnan måste föra spelet och det kan nog passa oss bra att få ligga lite på kontring. Stjärnan ska vara bättre, men man vet aldrig.

"Inspirerande"
Även tränaren Jonas Lüning lägger över favoritskapet på Stjärnan.
- Det känns väldigt inspirerande att möta seriefavoriten. Vi slår ur underläge och det passar oss perfekt. Vi ska bjuda upp till kamp, säger han och fortsätter:
- Vi har stora chanser, men vi har all respekt för motståndet. Spelar vi som vi bestämt att vi ska göra och följer planen har jag stora förhoppningar om att vi ska kunna bärga två poäng.
Vad krävs för två poäng?
- Stjärnan har spelat i Allsvenskan och har mycket rutin. De har flera duktiga ryssar och är bra på att ställa om. Vi ska var väldigt noga och se till att de inte får kontra. Mot Derby gjorde vi inte det och straffades hårt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!