Bandysemi skjuts upp – SM-finalen kan flyttas

Den fjärde semifinalmatchen mellan Sandviken och Villa-Lidköping kommer att skjutas upp. Svenska bandyförbundet skriver på sin webbplats att man nu för diskussioner om att flytta SM-finalen som skulle spelas nästa helg i Uppsala.

Lördagens SM-semifinal mellan Sandviken och Villa-Lidköping har skjutits upp och nu kan nästa helgs SM-final också flyttas. Arkivbild.

Lördagens SM-semifinal mellan Sandviken och Villa-Lidköping har skjutits upp och nu kan nästa helgs SM-final också flyttas. Arkivbild.

Foto: Carl-Olof Zimmerman

Bandy2021-03-19 15:39

Flera spelare i båda lagen har drabbats av covid-19 och efter att smittspridningen startat hos Sandviken fick klubben lämna wo i gårdagens semifinal.

När sedan även Villa-Lidköping drabbats av smittspridning har Svenska bandyförbundet tillsammans med Svensk Elitbandy och klubbarna fattat beslutet att skjuta upp lagens fjärde semifinal som skulle ha spelats i morgon. Villa-Lidköping leder matchserien med 2–1 i bäst av fem matcher.

Nu har en dialog också inletts om SM-finalerna som ska spelas nästa lördag i Uppsala.

"Efter ett snabbt agerande tillsammans med berörda klubbar och Svensk Elitbandy, har vi kommit fram till att vi måste utreda alla möjligheter kring finalerna", säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska bandyförbundet.

"Vi har många parter att förhålla oss till i denna fråga. Först och främst lagen på både dam- och herrsidan, men också arrangören Uppsala kommun och SVT då detta är årets stora bandyhändelse. Det viktiga nu är att vi lyckas få till ett bra arrangemang och kunna spela SM-finalerna på sportsliga grunder", säger Gustafsson till förbundets webbplats.

I den andra semifinalserien leder AIK över Edsbyn med 2–1 i matcher.

På damsidan är det klart att Västerås SK och Villa-Lidköping möts i SM-final.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!