Bandystjärnas flytt godkänns: "Horribelt"

Fixstjärnan Johan Esplund är klar för Gripen Trollhättan efter att ha lämnat AIK Bandy. Svenska bandyförbundet har godkänt övergången – mot AIK:s vilja. –Vi har ett gällande kontrakt med Johan, säger sportchefen Jonas Galotta till Bandypuls.

Johan Esplund var en av AIK:s bästa spelare den gångna säsongen. Arkivbild.

Johan Esplund var en av AIK:s bästa spelare den gångna säsongen. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Bandy2021-08-25 17:11

Johan Esplund var en av förgrundsfigurerna i SM-finalen där AIK föll med 4–5 efter förlängning mot Villa Lidköping och var en av AIK:s bästa spelare sett över hela säsongen.

I juli presenterades han av den storsatsande allsvenska klubben Gripen Trollhättan, trots ett år kvar på kontraktet med AIK. Stockholmsklubben har däremot valt att inte godkänna övergången.

Nu har Svenska bandyförbundet klivit emellan och godkänt övergången mot AIK:s vilja.

AIK ser nu ut att överklaga övergången till skiljenämnden.

– Ja, jag tycker att ordningen är brutalt fel. Vi har fått en övergångsförfrågan som vi har bestridit. Då är det ju den frågande klubben som ska driva det vidare, vi har ingen skyldighet att driva den frågan. Det är rent horribelt, säger Jonas Galotta.

Svenska bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson vill inte kommentera det enskilda ärendet till Bandypuls.

– Generellt kan jag säga så här. Vi får in en ansökan om att registrera en övergång i våra system och då tittar vi på hur det i dagsläget ser ut med registret, licenser och avtal, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!