Bedrövad efter guldmiss

Allt pekade mot grön-vitt guldjubel i bandyns SM-final. Då kom kollapsen som bytte guldjubel mot silvertårar. - Tomheten är enorm. Jag fattar inte att det är sant, säger Stefan Erixon dagen efter hans fjärde SM-silver med Hammarby.

Stefan Erixon.

Stefan Erixon.

Foto:

Bandy2007-03-20 07:10

Hammarby Bandy är klubben som inte vet hur det känns att vinna ett SM-guld. Trots sex finaler på de åtta senaste åren! Lagkaptenen, Gamlebysonen Stefan "X:et" Erixon, har varit med de fyra senaste gångerna. Dagen efter den snöpliga uddamålsförlusten mot Edsbyn var besvikelsen stor.
- Den här dagen känns som ett enda stort mörker. Det var bedrövligt att vakna upp.
Det såg länge ut som att Hammarby skulle få revansch på Edsbyn för finalförlusterna 2004 och 2006.
Men trots att Jesper Ericsson gjorde 3-0 i den 63:e minuten räckte det inte för Stockholmslaget. Edsbyn kröp allt närmare och när Joakim Hedqvist sköt 3-3 på hörna med tre minuter kvar innebar det sudden death. Där avgjorde Edsbyn i den 96:e minuten. Pär Törnberg sköt ett inte allt för märkvärdigt skott som letade sig in bakom annars stabile Hammarbymålvakten Andreas Bergwall.
- Andreas gjorde inget bra ingripande i den situationen. Det var väl det enda misstaget han har gjort de senaste en och en halv månaderna, suckar Erixon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!