Islossning för Målilla i mellandagsmatchen

Efter att ha börjat säsongen med tre raka förluster lyckades Målilla Bandy på onsdagskvällen bryta trenden. Det blev dessutom en klar seger med 10–5 hemma mot Åby/Tjureda U.

Knut Gunnarsson hyllas för sitt 2-2-mål.

Knut Gunnarsson hyllas för sitt 2-2-mål.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2021-12-29 22:07

Det blev inget Annandagsderby på Venhagsvallen i år för Målilla. De fick istället ta sig an Åby/Tjureda U hemma i en mellandagskamp. Runt 100-talet åskådare hade sökt sig till bandybanan där det bjöds på förhållandevis milt väder. Ett lätt dis störde sikten något och starten med 0–2 efter tio minuters spel fick kanske många att tvivla.

Målillaspelarna kom med tre raka förluster i inledningen av seriespelet, men nu hade de fått nog av det. Innan första halvlek var över hade de vänt och var i ledning med 5–3. 

– Vi har haft problem med fasta situationer under säsongen och släppte in både en hörna och ett frislag nu. Sedan var det starkt av oss att komma tillbaka och vända, sa Målillas lagledare Jan Emanuelsson.

I andra halvlek gled hemmalaget ifrån sina motståndare ännu mer gick fram till 9–3. Gästerna snyggade sedan till siffrorna, men segern med 10–5 var ändå odiskutabel.

En av Målillas matchvinnare var Oskar Nilsson som stod för tre mål totalt och två av dem var riktigt fina soloåkningar.

– Han var tillbaka nu och lyfte laget rejält. Han och Marcus Skoog som spelade libero och styrde upp försvaret ska ha extra beröm, men hela laget var bra ikväll, sa Jan Emanuelsson som även framhöll en av lagets yngre förmågor i form av Arvid Pernius som gjorde mål.

Målskyttar Målilla: Oskar Nilsson 3, Erik Karlsson 2, Leo Stolt 2, Arvid Pernius, Knut Gunnarsson, Eric Karlström, 

Ludvig Ivarsson har fått upp farten.
Ludvig Ivarsson har fått upp farten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!