Målilla hoppas studsa tillbaka: "Måste göra jobbet"

Upp på hästen igen, Målilla. På fredagskvällen kan laget studsa tillbaka efter säsongens första förlust när IFK Motala U kommer på besök till Venhagsvallen. "Det kommer bli tufft igen", säger Målillas spelande tränare Daniel Skog.

Målilla Bandy tar emot IFK Motala U på hemmaplan under fredagen.

Målilla Bandy tar emot IFK Motala U på hemmaplan under fredagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Bandy2023-12-14 21:00

IFK Motala U har som namnet indikerar en hel del unga spelare i laget. Laget, som fungerar som ungdomslag till föreningens representationslag i Elitserien, är en poäng bakom Målilla Bandy i tabellen med en match mer spelad än rödvitt.  

– Det är ett bra, ungt lag som även haft med några äldre rävar med meriter från Elitserien, säger Daniel Skog i Målilla. 

Lagen ställdes mot varandra inför säsongen. 

– Vi mötte dem på försäsongen i Stinsen Cup. I den matchen avgjorde vi i 94:e minuten med vårt 6–5-mål. 

Fjärdeplacerade nykomlingen Målilla har haft en stark inledning i division ett. Förra veckan blev det däremot ett hack i kurvan när säsongens första förlust inkasserades borta mot Västanfors. 

Vad blir viktigt för er i den här matchen?

– Det gäller att vi kommer med hunger och vilja. Vi måste göra jobbet varje match, förra helgen fick vi oss en läxa i vad som händer annars. Alla lag i serien är bra så det kommer bli tufft igen.

En del spelare saknas för Målilla. Kaptenen Marcus Skog missar matchen på grund av sjukdom. Även Knut Gunnarsson, som inte har varit med i de två senaste matcherna, har varit sjuk och är osäker för spel. 

– Nässjö-killarna (Olle Öberg och Leo Skoglund) kommer inte heller vara med. Tyvärr kommer vi också tappa Erik Langhed framöver eftersom han ska flytta till Stockholm, säger Daniel Skog. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!