Bottennapp av MÄlilla i premiÀren

MĂ„lilla Bandy vill nog helst glömma seriepremiĂ€ren hemma mot FinspĂ„ng illa kvickt. Östgötarna körde över röd-vitt 11-2.

MÄlilla Bandy förlorade seriepremiÀren mot FinspÄng med hela 2-11.

Bandy2018-11-17 19:14

MĂ„lillas Bandys trĂ€nare Jesper LĂŒning sa inför seriepremiĂ€ren att han inte visste riktigt vart laget stod mot övriga lag. Nu vet han mer. Till exempel att MĂ„lilla har en del att jobba. Inte minst i försvarsspelet.

– Det hĂ€r var inte vad vi hade hoppats pĂ„. Sedan mötte vi ett bra lag. De hade bra fart och hög delaktighet men samtidigt bjuder vi pĂ„ alldeles för mycket, sĂ€ger Jesper LĂŒning.

FinspÄng tog kommandot direkt och gick fram till ledning med 3-0 redan efter 18 minuters spel. I paus stod det 0-5.

UtskÄpningen fortsatte efter paus. Lagkaptenen Daniel Skoog gjorde sÀsongens första mÄl för MÄlilla nÀr han reducerade till 7-1 efter 56 minuters spel.

– I andra börjar vi som vi gjorde i första. Vi bjuder pĂ„ alldeles för mycket. Vi transporterar boll och blir av med den. Det hĂ„ller inte, sĂ€ger Jesper LĂŒning.

TIll slut stannade bortasegern vid 11-2.

Var FinspÄng bÀttre Àn du trodde pÄ förhand?

– De var sĂ„ bra som jag befarade att de var. Sedan var vi sjĂ€lva inte lika bra som vi hade hoppats pĂ„. Över 90 minuer var vi en bra bit ifrĂ„n det som vi hoppats pĂ„, sĂ€ger Jesper LĂŒning.

LĂŒning efterlyste mer desperat spel frĂ„n sina spela, framförallt i försvarsspelet.

– Vi mĂ„ste kunna krĂ€va mer av vĂ„r insats i försvarsspelet. Vi mĂ„ste vara mer rejĂ€la och desperata och ta jobbet hela vĂ€gen hem. Vi mĂ„ste Ă€ven bli mer noggrannare och visa mer jĂ€vlaranamma, sĂ€ger han.

Tungt för MÄlilla var ocksÄ att rutinerade ryssen Anatoly Suzdalev fick kliva av matchen skadad. Det Àr oklart hur illa det var med honom.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!