Bra nyförvärv till Målilla

Niclas Freijd, med rutin från elitspel med IFK Motala, förstärker Målilla Bandy inför den intressanta säsongen i allsvenskan. - Det ska bli roligt att spela i Målilla igen. Det är en klubb jag trivs i och den sköts proffsigt trots att den är ganska liten.

Bandy2007-08-29 06:55

21-årige Freijd, med Vetlanda BK som moderklubb, blir röd-vitts fjärde nyförvärv efter Jakob Säleby, Artem Krapivin och Stefan Fredriksson. Onekligen en lyckad "silly season" för Målilla Bandy.
Även ur ett åldersmässigt perspektiv är de intressanta, då alla fyra är unga och utvecklingsbara. Fredriksson är 24 år, Säleby 23, Freijd 21 och Krapivin 19.

15 allsvenska matcher
Niclas Freijd är välkänd för Målilla Bandy eftersom han spelade i föreningen säsongerna 2003/2004 och 2004/2005. När klubben åkte ur division ett tog Freijd, liksom Henrik Johansson, chansen att spela allsvenskt med IFK Motala. Det blev en klart godkänd debutsäsong i den högsta serien och han kommer nu tillbaka till Målilla med ett 15-tal allsvenska matcher på meritlistan. Dessutom var han ordinarie på mittfältet när Motala åkte ut i SM-kvartsfinalen mot Hammarby säsongen 05/06.
Är det din karriärs höjdpunkt?
- Det är det nog, samtidigt var det roligare att vinna JSM-guld och pojk-SM-guld med Vetlanda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!