Det är dags för Martin Ohlsson

Martin Ohlsson har varit lovande i flera år. I år ska han blomma ut på allvar. Han kan bli nyckelspelaren för Målilla GoIF bandy i vinter.

Sista steget i år. Martin Ohlsson känner sig väl förberedd inför sin första säsong som senior.

Sista steget i år. Martin Ohlsson känner sig väl förberedd inför sin första säsong som senior.

Foto:

Bandy2002-10-03 07:47

I Virserums ishall har Målilla bandy, som vanligt, förlagt sina första isträningar för säsongen. På tisdagskvällen var det ett ungdomligt gäng på 18 man som tränade under tränaren Christer Erikssons ledning. En av de mest lovande spelarna i laget är Martin Ohlsson. I flera säsonger har han stått på gränsen till en ordinarie plats, men när han fått chansen har han visat att är en stor talang.

Fysiskt stark
I år är det dags för den, 19-årige, förre juniorlandslagsmannen att ta det sista steget. I år är det hans första säsong som senior.
- Jag hoppas kunna etablera mig i år. Det har känts väldigt bra på försäsongen, jag känner mig starkare i år fysiskt sett, säger Martin Ohlsson.
I tre år har han studerat vid bandygymnasiet i Nässjö. I våras tog han studenten och nu har han flyttat hem till Målilla igen och satsar stenhårt på bandyn i bygden.
I har Målilla tappat många av de senaste årens nyckelspelare, så ett genombrott för Martin Ohlsson vore välkommet för röd-vitt.
- Jag känner mig redo efter flera läroår i a-truppen. Vi som legat på gränsen i några år måste kliva fram nu, säger Martin Ohlsson.
Årets bandylag i Målilla bär en ungdomlig prägel, blandat med några rutinerade spelare i Peder Zackrisson, Kristoffer Nordström, Magnus och Torbjörn Klang samt Ove Nilsson och Fredrik "Fille" Johansson. Även Samuel Pettersson får räknas som rutinerad i årets trupp.

Ungt och lovande
Därefter är det ungt som gäller. Skiröduon Markus Karlsson och Tomas Lenegård samt Nässjöprodukterna Viktor Ahlgren och Wille Magnusson är lovande talanger som är redo att blomma ut i Målillas dress.
De egna talangerna Mathias Håkansson, Henrik Svensson och Tony Sundberg är också redo att ta upp kampen om en plats i a-truppen.
Dessutom är ryssarna Andrej Naumov och Vadim Zhukov två spelare som Målilla hoppas ska bli tongivande i vinter.
Martin Ohlsson är försiktigt optimistisk inför vintern som kommer.
- För ett par veckor sedan såg det mörkt ut. Vi hade inte så mycket folk på försäsongen, men nu börjar det ljusna. Jag tycker vi har en spännande trupp i år, som kan utvecklas mycket under hela säsongen. Jag tycker också att truppen ser starkare ut fysiskt, vi har tränat hårdare i år, säger Martin Ohlsson.
I helgen väntar det första provet för Målillas bandykrigare. Då spelar laget en cup i rinkbandy i Landsbro och en av motståndarna är seriekonkurrenten Öjaby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!