De har fattat sitt beslut – kommer att spela division 1

Målilla Bandy vann sin division 2-serie i vintras och fick fira avancemang till division 1. Trots det var det länge osäkert om klubben skulle tacka ja till platsen i en högre division. Nu har man tagit ett beslut.

Målilla Bandy fick fira avancemang till division ett. Nu har man också tackat ja till platsen.

Målilla Bandy fick fira avancemang till division ett. Nu har man också tackat ja till platsen.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2023-05-27 18:00

Och visst blir det spel i division 1 på Venhagsvallen nästa säsong för Målilla Bandy. Klubben har fattat ett definitivt beslut, efter att ha stått för en urstark säsong i division 2 under 2022/2023.

Det skriver man i ett pressmeddelande:

"Vid söndagens upptaktsträff togs ett gemensamt beslut av ledare och spelare att anmäla sig till division 1 inför säsongen 2023/2024. Alla inblandade är medvetna om att det blir en svår säsong, inte minst matcherna mot Skirö AIK och Tjust, men att motivera spelarna att fortsätta i division 2, även om det är roligt att vinna, var inte ett alternativ."

Serieindelningen för division 1-serierna är inte färdiga, men det mest troliga är att Målilla får spela ett par derbymatcher mot just Skirö och Tjust. Det kan även bli några längre bortaresor.

"Nu får vi se hur serieindelningen blir. Under förra säsongen var det 36 lag (3 serier x 12 lag) och förbundets önskemål är samma inför kommande säsong. Förbundet har också bestämt att till säsongen 2025/2026 skall division 1 bestå av 30 lag (3x10) samt att Allsvenskan skall minska från 16 till 14 lag. Innebär 8 lag mindre i division 1 2025/2026, en verklig utmaning att finnas i div 1 även då men det måste också bli målsättningen.", skriver Målilla Bandy.

Sedan tidigare är det klart att Daniel Skoog fortsätter som spelande tränare för laget och kommer att dela tränaruppdraget med Philip Svensk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!