Dramatiskt när Målilla vann mot Nävelsjö

Om serien skulle vinnas av det lag som avgjort flest matcher i slutminuterna vore saken given: Målilla Bandy. I går kväll hände det igen. Vladimir Glushak blev matchvinnare mot Nävelsjö i den 88:e minuten med sitt 4-3-mål. Hoppet lever.

Bandy2009-02-06 23:00

Spelet värmde inte.
Men vad gjorde väl det för Målillafansen. Rödvitt vann - och supportrarna kunde vandra hemåt i kvällsmörkret med en känsla av att det här kan gå vägen trots allt. Målilla är i serieledning med fyra poäng, men har två matcher mer spelade än serietvåan Åby/Tjureda, som dessutom ståtar med en överlägsen målskillnad.
Om Målilla tappat poäng hade det sett mycket, mycket dystert ut.

"En riktig krigarmatch"
Ryske virvelvinden Vladimir Glushak såg till att läget ser betydligt bättre ut med sitt matchavgörande mål, två minuter före slutsignalen.
En minut tidigare hade Nävelsjös hårdskjutande Thomas Lenegård fixat 3-3, med en rackarrökare i bortre krysset.
Målillatränaren och tillika tvåmålsskytten Thomas Nyman, var lättad efteråt:
- Det här var en riktig krigarmatch. Det är skönt att vinna en sån här kamp och visa att vi kan komma tillbaka när de kvitterade till 3-3 i slutet. Det tyder på styrka.
Och som sagt var, det var inte första gången det hände den här vintern.
Att matchen skulle bli så dramatisk kunde annars tyckas ganska onödigt. Målilla är i grunden ett bättre lag än Nävelsjö. Rödvitt hade också ledning i paus med 2-0 och hade bättre intentioner och linjer i sitt spel.