Drömmen om uppflyttning borta – trots seger: "Surt nu"

Målilla Bandy gjorde vad de skulle, mot jumbon Jönköping. De vann, med 8–5. Ändå, den där riktiga glädjen infann sig inte. "Nä, Skirö vann ju sin match och nu kan vi inte passera dem", säger spelande tränaren Daniel Skoog.

Erik Karlsson gjorde fyra mål för Målilla.

Erik Karlsson gjorde fyra mål för Målilla.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2024-02-18 16:29

För så är det. Målilla Bandy har varit med och fajtats i toppen av division ett-tabellen hela säsongen – och som ni säkert också vet även toppat den under en period. Skirö har varit en av konkurrenterna om att komma topp-två, vilket ger kval. När de avgjorde i slutminuterna borta mot Åby /Tjureda U i fredags var det finito för Målilla. Möjligheten att nå Allsvenskan rök.

– Det var lite synd att det blev så. Vi hade gärna varit med ända in i sista omgången och kämpat om att bli tvåa, säger Daniel Skoog, medan han väntar på att få sin pizza på en restaurang i Jönköping.

Var det svårt att tända till i den här matchen när ni visste förutsättningarna?

– Lite så var det. Det var kanske tuffare att tagga till.

Trots det så vann rödvitt – och gjorde det ganska klart. Jönköping hängde visserligen med fram till paus, sen avgjorde Målilla.

– Vi är ett bättre bandylag än dem och vi vinner välförtjänt, menar Skoog, som låg bakom tre av Erik Karlssons fyra fullträffar.

– Skönt att det lossnade för honom och många av målen vi gjorde var snygga.

Målilla har en match kvar att spela, hemma mot Åby.

– Vi vill såklart avsluta starkt och det är skönt att vi kommer före Tjust i tabellen. De sa att de är storebror när vi mötte dem, men så är det ju inte, säger Daniel och skrattar.

Övriga mål gjordes av Linus Karlsson, Ludvig Ivarsson, Martin Lindqvist och Alexander Nelson. Extra plus fick fyramålsskytten och Sebastian Emanuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!