Drömstart - sen rasade Målilla ihop

Målilla Bandy fick en drömstart på matchen borta mot serieledande Skirö. De rödvita skulle sedan tappa sin tvåmålsledning och rasa ihop i slutet av den andra halvleken. Skirö gick till slut vinnande med 9-4.

Bandy2018-02-04 20:11

Den första halvleken var väldigt händelserik och den skulle innehålla hela nio mål. Målilla fick en drömstart mot serieledande Skirö när Erik Karlsson sköt in en hörna redan efter fem minuters spel. Även 2-0 kom tio minuter senare genom Tobias Pettersson även den på hörna. Skirö missade sedan en straff, men snart hade hemmalaget både reducerat och till slut också kvitterat matchen till 2-2 efter 25 minuters spel. Tobias Pettersson återtog sedan ledningen för de rödvita, men sen kom en mycket stark period för hemmalaget. Underläge 2-3 vändes till ledning 5-3 för serieledarna på knappt fem minuter. Precis innan halvtid fick Målilla ett psykologiskt viktigt reduceringsmål på straff inslagen av Tobias Pettersson som där även fullbordade sitt hattrick. Det var en målrik slutkläm på första 45 och resultatet med halva matchen spelad var 5-4 till Skirö.

Den andra halvleken innehöll inte i närheten av lika många mål som den första, detta mycket tack vare två storspelande målvakter. Philip Svensk bara radade upp räddningar och höll på så sätt kvar rödvitt i matchen. Skirös målvakt Philip Zander var inte sämre, det var han som stod i vägen för en Målilla-kvittering flera gånger om. Till slut kunde dock inte Målilla och Philip Svensk hålla igen längre. I 76:e minuten fick Skirö in ett 6-4-mål och domaren hann knappt blåsa igång för ens det återigen rasslade i nätmaskerna bakom Svensk. Det var rullgardin ner för de rödvita och med tio minuter kvar låg gästerna helt plötsligt under med 8-4. Målilla rasade ihop och till slut vann Skirö matchen med 9-4.