Edsbyn reste sig och sänkte VSK med nio man

Matchen mellan Västerås SK och Edsbyn hade det mesta. Trots två spelare utvisade kunde Edsbyns lagkapten Oscar Wikblad avgöra med sitt 7–6-mål i 88:e minuten.

Edsbyns Oscar Wikblad. Arkivbild.

Bandy2021-11-05 21:23

Det svängde rejält när storklubbarna VSK och Edsbyn gjorde upp i elitseriebandyns tredje omgång. Häng med här: Edsbyn ledde med 4–0 redan efter 20 minuter, men en bit in i andra halvlek hade VSK lyckats vända med fem raka mål, varpå Edsbyn senare svarade med två täta mål fram till 6–5, innan hemmalaget kort därefter kvitterade på straff. Och när Edsbyn i slutet hade två spelare på utvisningsbänken så avgjorde... Edsbyn på en kontring.

– Vi löser det grymt bra, säger hjälten och fyramålsskytten Oscar Wikblad till Sportbladet Play.

– Vi visste att det skulle bli tufft och att vi vinner här går vi otroligt stärkta ur.

Både VSK och Edsbyn står på fyra poäng var. Motala hemmaslog Vänersborg med 2–1 och har lite överraskande maximala sex poäng så här långt. Att regerande svenska mästarna i Villa Lidköping också har full pott är desto mer väntat. Efter 15–2 respektive 8–2 i bortamatcherna mot Örebro och Vetlanda vann Villa nu hemmapremiären mot Sirius med nya förkrossande siffror, 9–3.

Fredagens övriga resultat: AIK-Vetlanda 10–2, Bollnäs-Broberg/Söderhamn 1–5, Rättvik-Tellus 2–3.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs fel segersiffror för Tellus.