Edsbyn tappade poäng mot nykomlingen

Mästarlaget Edsbyn fick nöja sig med en poäng efter 2–2 i elitseriepremiären borta mot nykomlingen Gripen Trollhättan.

Edsbyns Oscar Wikblad räddade en poäng till mästarlaget i elitseriepremiären. Arkivbild.

Bandy2022-10-29 20:01

– Vi visste att det här skulle bli en tuff bortamatch. Gripen som klubb må vara nykomling, men det finns så mycket elitseriematcher i det laget. Många lag kommer att få problem att knäcka Gripen, säger Edsbyns tränare Magnus Olsson till Ljusnan.

Alla fyra målen föll i första halvlek då Rasmus Skarps gav Edsbyn ledningen, hemmalaget vände genom Johan Koch och Adam Rudell, men Oscar Wikblad kvitterade.

I andra halvlek pressade Edsbyn hårt mot ett Gripen som försvarade sin poäng – och gjorde det framgångsrikt.

– Det var ju i princip spel på en planhalva, det var så klart tufft att inte få in bollen med ett sådant övertag. Men idrott går ut på att göra mål och Gripen försvarade sig fantastiskt bra, säger Olsson.

Mötet Gripen–Edsbyn var den sista matchen i premiäromgången där övriga matcher spelades i fredags.