Edsbyn till semi – vann femte avgörande

Edsbyn knep sista semifinalplatsen i bandyslutspelet. Grundserietrean vann med klara 5–2 i den femte avgörande matchen mot Sirius. Nu väntar AIK härnäst.

Edsbyns Oscar Wikblad gjorde ett av målen i 5–2-segern. Arkivbild.

Bandy2022-03-04 21:03

Edsbyn tog inte chansen att säkra avancemanget på Studenternas i Uppsala på torsdagen. Men i den avgörande hemmamatchen var det aldrig något tvivel om saken.

– Över 90 minuter i dag så är vi bra mycket tyngre än vad de är. Vi är mer bestämda. Vi kände att nu fick det vara nog, säger veteranen Per Hellmyrs till Sportbladet Play.

Det tog bara 45 sekunder för Mattias Hammarström att ge hemmalaget ledningen och innan första halvlek var slut hade Edsbyn hunnit utöka till 3–0, tack vare mål av Martin Frid och Oscar Wikblad.

I andra halvlek kom både 4–0 och 5–0 av bara farten. Sedan fick gästerna lite fart och lyckades reducera två gånger om, men någon vidare dramatik blev det aldrig.

Edsbyn tog hem matchserien med 3–2 och har säkrat sin plats i semifinal. Där ställs man mot fjolårsfinalisten och grundserietvåan AIK, som vann med 3–0 i matcher mot Broberg/Söderhamn i kvarten.

– Det blir roliga matcher. Bra lag och många bra spelare, säger Per Hellmyrs.

I den andra semifinalen spelar den regerande mästaren Villa Lidköping mot Västerås.