Effektivt Målilla utklassade Derby

Målilla Bandy stod för en riktigt stark insats när man besegrade topplaget BK Derby med 7-2 (4-2) på hemmais. - En kanoninsats, vi var definitivt värda att vinna, säger Målilla-tränaren Peter Dalsmyr.

Målilla jublar över en klar seger mot Derby. I mitten sträcker Petter Johansson handen i luften. Han var Målillas bäste med två mål och två assist. Foto: Andreas Brodin

Bandy2011-12-12 07:32

Början av matchen var lite trevande och det var mycket felpass från båda lagen. Första målet gjordes av bortalaget och Joakim Lindholm som satte en hörna.
Men Målilla replikerade omgående genom Mikhail Mokhov som tryckte dit en hörna.
- Vi fick psykologiska mål i början av matchen och Derby blev mer och mer frustrerade, konstaterade Peter Dalsmyr.

Skog fri
När matchuret kommit upp till tio minuter så kom Målillas Daniel Skoog helt fri, fintade bort målvakten och la retfullt enkelt in 2-1 till hemmalaget.
Målilla kom runt bra på vänsterkanten i första halvlek, speciellt genom Alexey Usyantsev som hela tiden var ett orosmoment för Derbys försvarare.
Målilla har tidigare under säsongen haft svårt att trycka dit returerna. Men den här gången så var man heta framför målet och Björn Rothén petade in 3-1 till hemmalaget efter 37 minuters spel. På ungefär samma sätt gjorde Petter Johansson 4-2 - alltså på en retur. Innan dess hade Derbys Erik Hagström reducerat till 3-2.
- Det är kul att se att vi trycker dit bollarna i dag, det är just det som vi har haft svårt med tidigare, säger Dalsmyr.