Eric, Eric och Erik frälste på annandagen

Eric Sundberg, Eric Karlström och Erik Karlsson. De blev Målillas hjältar när man tog hem annandagsmatchen i bandytvåan. "Det var en folkfest", säger Eric Sundberg, som blev tremålsskytt för Målilla.

Målilla vann hemma mot Fredriksberg och fick fira på annandagen.

Målilla vann hemma mot Fredriksberg och fick fira på annandagen.

Foto: Haris Dreco

Bandy2019-12-26 16:36

Den klassiska annandagsmatchen spelades under torsdagen där Målilla Bandy välkomnade Fredriksbergs BK till ett regnigt och snöigt Venhagsvallen. Målilla fick en chockstart när bortalaget tog ledningen efter bara några sekunder men de rödvita reste sig och vann till slut med 6–4.
– Vi har som vanligt väldigt svårt att göra mål och det var riktigt tufft, säger Målilla-ledaren Leif Malmborg.

Gästande FBK tog som tidigare nämnt ledningen direkt i inledningen och utökade även till 2–0 i den första halvleken. Målilla lyckades reducera till 2–1, släppa in ett mål till och sedan reducera på nytt, vilket gav gästerna en 3–2-ledning i paus. 
– De gör ju mål på sin första bollkontakt när vi slår ett felpass. Det är vi som har avslag när matchen ska börja, säger Malmborg och fortsätter:
– Det blev virrigt och stressigt hos oss i första halvleken och de får göra sina slumpmål som det ändå är. Fredriksberg hade inte många chanser, men när de väl fick dem så satt bollen. 

Bollen satt även i början på den andra halvleken, när FBK gjorde 4–2. Då reste sig Målilla och började trycka på ännu mer. Med cirka 20 minuter kvar kom reduceringen och kort därefter även kvitteringen. Med tio minuter kvar kom också ledningsmålet för Målilla, som kunde hålla ifrån och även göra 6–4 innan matchen var slut. 
– Vi var det spelförande laget och skapade en hel del chanser men har som vanligt lite oskärpa i avsluten, säger Malmborg.

Eric Sundberg, Eric Karlström och Erik Karlsson gjorde målen för Målilla. Karlsson, som gjorde comeback efter en skada, fick sätta en hörna. Karlström stod för två av målen medan Sundberg gjorde tre.
– Jag är nöjd med min insats. Det regnade och snöade så isen var inte på topp vilket gjorde att det blev hoppigt spel och mycket lyrbandy. Men det var otroligt skönt att få vinna den här matchen eftersom det var en folkfest som alltid, säger Eric Sundberg, som inte var helt nöjd med hur det såg ut i den första halvleken:
– Vi är inte riktigt vakna där i början. Jag tycker att de (FBK) är lite mer rejäla än oss, vinner fler närkamper och är hetare än oss i straffområdet. Sedan så gör vi det mycket bättre i andra halvleken och gör fyra mål.

Eric Sundberg och Eric Karlström var bäst i Målilla i segermatchen.

Fredriksberg ledde dock matchen i paus.
Fredriksberg ledde dock matchen i paus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!