Erixon fick sparken

Stefan Erixon, ursprungligen från Gamleby, tvingas bort från den ryska storklubben Zorkij. Nu står de svenska elitserieklubbarna på kö för att få mittfältsstjärnans namnteckning på ett kontrakt. - Det har ringt klubbar konstant i två dygn så visst har jag lite att fundera över, säger Stefan Erixon.

Bandy2008-12-16 07:25

Det blev bara ett och ett halvt år för Stefan "X:et" Erixon i den ryska klubben Zorkij. I lördags kom det dystra beskedet: pengarna är slut, det är bara att åka hem.
Samma besked fick de andra två svenskarna i klubben, Olov Englund (klar för spel i Hammarby) samt Göran Rosendahl och dessutom fick skadade Daniel Mossberg lämna klubben nyligen.
Är du förvånad?
- Finanskrisen har satt sina spår i Ryssland, framför allt i idrottsklubbarna, men jag är lite förvånad över att det gick så fort. Vi har nyligen fått höra att det finns en hyfsad stabilitet i klubbens ekonomi, säger Stefan Erixon och fortsätter:
- Jag trodde att de skulle erbjuda någon sorts sänkning av lönen som ett första alternativ. Men istället berättade de att två jättesponsorer hade hoppat av och att det inte fanns någon möjlighet att behålla oss.
Hade du kunnat tänka dig att fortsätta med en lönesänkning?
- Det är en fråga jag aldrig fick så därför har jag inte funderat på den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!