Fjärde VM-guldet för Erixon

Åttonde finalen gav fjärde VM-guldet för Gamlebysonen Stefan Erixon. - Det är alltid skönt att vinna på rysk mark, sa Stefan till vår tidning strax efter 19.00 igår kväll när han var tillbaka i Sverige.

Bandy2010-02-02 07:28

Sveriges bandylandslag stod för en riktigt stark insats när laget besegrade Ryssland i VM-finalen med 6-5 efter förlängning.
Jublet visste inga gränser när Sandvikens Daniel Mossberg satte det avgörande målet.
- Man var både lättad och trött, vi hade spelat i ungefär 110 minuter och man var ganska mör i kroppen. Det var sjukt skönt, säger 32-årige Stefan Erixon.
- Att det blev Mossberg som avgjorde var välförtjänt. Jag tycker han var duktig genom hela turneringen, och drivit på vårt anfallsspel. Det kändes rättvist att han fick göra det avgörande målet, eftersom han legat bakom många andra av våra mål i turneringen, fortsätter "X-et".

Tung kvittering
Sverige gjorde en mycket stark final, och fick också matchen dit de ville. Ryssarna fick ändra sina planer hela tiden, och kom ur rytmen från början.
- Vår plan var att dra ned på tempot, spela disciplinerat och minimera bolltappen på egen planhalva. Trots att vi släppte in fem mål så tycker jag att vi lyckades väldigt bra med det.
- Ryssarna fick aldrig igång sitt spel, de är mycket tyngre att möta när de får medgång och flyt från början. De kändes stressade genom hela matchen.
När drygt tre minuter återstod trodde nog de flesta att Sverige avgjort matchen när Patrik Nilsson satte 5-4 på straff. Men ryssarna kom tillbaka och kvitterade på stopptid.
- När Patrik gjorde det målet så började nog de flesta tänka att det skulle räcka. Och visst var det lite tungt när de kvitterade. Men jag tycker ändå att vi var coola och lugna, och fortsatte att fokusera på uppgiften. Det kändes bra, och fortsatte vi med samma spel så visste vi att nya chanser skulle komma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!