Flera frågetecken inför premiären: "Det känns sådär"

Coronaviruset härjar och isen kan inte spolas. Dessutom har man ingen fast tränare. Mycket är osäkert för Målilla Bandy inför premiären, som är tre veckor bort. "Det är inte lätt", konstaterar ledaren Leif Malmborg.

Målilla har premiär i bandytvåan om tre veckor.

Målilla har premiär i bandytvåan om tre veckor.

Foto: Haris Dreco

Bandy2020-10-31 14:15

Målilla Bandy premiärspelar i division 2 mot Skirö B den 21 november. Inför premiären finns det dock ett par frågor att reda ut. 

Förra säsongen leddes laget av Ove Nilsson under matcherna. Daniel Skoog, Eric Sundberg och Samuel Pettersson turades om att hålla i träningarna. Hur det blir den här säsongen vet man inte än.

– Nej, det får nog bli ett par som får hjälpas åt igen, säger Leif Malmborg, som tidigare varit delaktig kring laget men som planerar att ta ett steg tillbaka inför den här säsongen.

Han var ändå med i den senaste träningsmatchen, där Målilla föll borta mot Nässjö IF:s P17-lag med 6–4. 

– Vi mötte ett ungt och duktig lag som var bättre tränade än oss. Vi hängde inte riktigt med, menar Malmborg. 

Däremot hoppas man kunna hänga med betydligt bättre i seriepremiären om tre veckor, borta mot Skirö B. Problemet är bara att man ännu inte kan träna på stor yta. 

– Från och med 1 november får vi starta upp med is på vår hemmaplan. Men frågan är om det blir så. Temperaturen måste hålla sig under nollan i några dagar för att vi ska kunna spola upp, vilket inte har skett hittills, förklarar Malmborg och fortsätter:

– Sen har vi också saknat en del spelare på träningarna, så det har varit tunt. Det blev inte bättre av att i princip hela Skirös lag drabbades av corona efter sin resa till Göteborg. Eftersom vi har samarbetsavtal med dem så spelar en del därifrån även hos oss. 

Ja, hur blir det egentligen med truppen i Målilla Bandy den här säsongen? Även det är osäkert, enligt Målilaledaren. 

– Alfred Karlsson (målvakt) har flyttat för studier och Wilhelm Hugosson försvinner också. Sen har vi ett par skador också, bland annat på Avon van Dyck som bröt handleden och båtbenet efter en krasch när han körde speedway. Sen har vi ett par frågetecken på några andra spelare. 

Har ni värvat något?

– Nej, vi har inga nyförvärv. Det är inte lätt. Ska man värva så får man räkna med att punga ut lite pengar, och pengar har vi inte. Vi får däremot låna några spelare från Oskarshamns B-lag, eftersom de lagt ner. 

Med ett covid-19-läge som blir allt mer allvarligt och utbrett i Sverige så är frågan om bandysäsongen ens kommer att kunna genomföras. 

– Det känns sådär faktiskt. Det är otäckt, konstaterar Malmborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!