Första klassens bandybomb

Tjust Bandy presenterade på onsdagen en första klassens bandybomb; Gamlebysonen Stefan ”X:et” Erixon återvänder till sin moderklubb. – Det här känns givetvis oerhört roligt, vi hoppas att det här kan öka publiken på våra matcher, säger Tjust-tränaren Thomas Fransson.

Stefan Erixon vänder hem och det ger Thomas Fransson drömmar: "Vi hoppas att det här kan öka publiken på våra matcher", säger Tjust-tränaren Thomas Fransson.

Stefan Erixon vänder hem och det ger Thomas Fransson drömmar: "Vi hoppas att det här kan öka publiken på våra matcher", säger Tjust-tränaren Thomas Fransson.

Foto: TT

Bandy2016-12-29 10:30

 Ett mer namnkunnigt nyförvärv kan man nog inte få på division ett-nivå, eller på vilken nivå som helst för den delen. Stefan Erixon har den digraste meritlista; på de 115 landskamperna har han bland annat vunnit fem VM-guld och två VM-silver.

På nationell nivå har det blivit två SM-guld och ett SM-brons med Hammarby. Det började i Gamleby Men seniorkarriären började alltså i Tjust Bandy säsongen 1995, eller Gamleby IF som det hette på den tiden.

Talangen var så uppenbar att han direkt säsongen därpå värvades till Elitserien och IFK Motala. 2002 flyttade han till Stockholm för spel i Hammarby IF, där han varit en ledstjärna under en lång rad av år, tolv säsonger närmare bestämt. 39-åringen har också provat på livet som utlandsproffs i ryska Zorkij under en säsong.

Efterträdare ”X:et” avslutade spelarkarriären förra säsongen – och har därefter under en kort period hunnit med att både vara tränare och sport- och marknadschef i ”Bajen”.

– Han efterträdde ju mig på posten som marknadschef, så vi har jobbat ihop under ett antal säsonger, säger Thomas Fransson.

– Till att börja med hoppas vi att Stefan spelar med oss resten av den här säsongen, sedan får vi se. ”X:et” gör sin första träning med sin nya klubb i kväll, torsdag, och han debuterar på fredag hemma på Tjustvallen mot IF Stjärnan. 




Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!