Målilla möter jumbon: "Alla lag i serien är bra"

Tre inledande fajter utan förlust. Nu väntar jumbon Jönköping. Målilla Bandy får anses som favoriter till segern i kommande drabbning. "Det vill jag nog inte säga", säger spelande tränaren Daniel Skog.

Målilla Bandy tog en stark poäng senaste hemmamatchen.

Målilla Bandy tog en stark poäng senaste hemmamatchen.

Foto: Torbjörn Allvin

Bandy2023-11-30 16:40

Men det säger vi. För Målilla Bandy har inlett sin säsong i division 1 som nykomling ruggigt bra. Två inledande bortasegrar följdes upp av ett starkt kryss hemma mot seriefavoriten Skirö AIK den gångna helgen i en tuff tillställning. 

– Det blev inte mycket bandy i den matchen, framförallt i andra halvlek. Det var två lag som ville mycket och det var mycket känslor i en hård och tuff match, men vi stod upp bra, säger Målilla Bandys spelande tränare Daniel Skog. 

På fredagskvällen väntar hemmamatch mot jumbon Jönköping Bandy IF med noll poäng och 19 insläppta mål på de första tre matcherna. 

Är det första matchen ni kliver in som favoriter?

– Haha, det vill jag nog inte säga. Alla lag i serien är bra. Men klart att den här matchen kan bli lite annorlunda. Egentligen ska vi jobba på och göra som vi gjort. Men det kan väl bli så att de backar hem lite och att vi får ha mer boll, säger Skog. 

Har spelet med boll varit mer i fokus under veckan?

– Ja, vi började prata om det här i tisdags. Vi har spelare som har bra fart och är duktiga med bollen. Det blir nog viktigt att vi inte faller in i deras tempo om de tar ett kliv tillbaka.

Samtliga spelare är återigen tillgängliga för Målilla. 

– Vi får vara tacksamma för det. Det kan vända fort om det blir skador och man får in sjukdomar, konstaterar Daniel Skog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!