Fräcka värvningar av Målilla Bandy

Förra säsongen gjorde Daniel Gustavsson och Filip Fransson 80 poäng tillsammans i division 1. Säsongen 2012/13 spelar båda i Målilla Bandy. - Två klockrena värvningar, säger Linus Johansson i sportgruppen.

Skyttekungar i samma lag. Målilla Bandy har värvat både Filip Fransson och Daniel Gustavsson, som den gångna säsongen gjorde över 60 mål tillsammans i division ett.

Skyttekungar i samma lag. Målilla Bandy har värvat både Filip Fransson och Daniel Gustavsson, som den gångna säsongen gjorde över 60 mål tillsammans i division ett.

Foto:

Bandy2012-05-10 06:32


För en dryg månad sedan var inte läget ljust. Mycket var oklart och det var tveksamt om Målilla Bandy skulle få ihop en slagkraftig trupp för division ett-spel. Det var då. Nu är det andra tongångar. Mycket har hänt de senaste veckorna.

Klassförvärv
Inte minst att klubben nu har gjort klart med två starka poänggörare: Daniel Gustavsson, 28 och Filip Fransson, 20.
- Vi är jättenöjda med att vi kunnat knyta till oss de här båda. Jag trodde nog inte att det skulle gå i lås när vi började våra samtal. Det här är två riktiga klassförvärv, säger Linus Johansson.

Målskyttar av rang
Daniel Gustavsson har de senaste åren varit en av Skirö/Nävlesjös absolut bästa spelare. I moderklubben Vetlanda BK var han med och spelade hem fyra SM-guld under tiden som junior.
- Han har länge varit en stark målskytt och är en komplett spelare på den här nivån, säger Linus Johansson.
Den gångna säsongen producerade han 46 poäng (30+16) och slutade tvåa i poängligan i division ett södra. Året innan kom han tvåa i skytteligan i samma division med 36 fullträffar.
- Det är nog lite överraskande för alla att jag väljer att lämna Skirö. Jag har ändå spelat i klubben i tio år. Visst känns det lite tungt att lämna polarna och så får de en bra tränare, men det är ju inte så att jag har ett livstidskontrakt med Skirö, säger Daniel Gustavsson.
Vad vet du om Målilla?
- Som spelare har jag inte gillat att möta dem, men det är inte så konstigt. Det är derbymatcher, ungefär som i speedway mellan Dackarna och Vetlanda. Nu har jag fått ett väldigt positivt intryck av klubben.
Som spelare tycker Daniel Gustavsson att han har sina bästa styrkor i spelsinnet och luftspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!