Fredrik Widén gör comeback

Målvakterna i division 1 södra bör nog skippa julmaten och sätta sig i skotträning istället. Efter jul kan en kanonskytt vara tillbaka på isen. Fredrik Widén har lovat att göra comeback i Målilla GoIF, om laget ligger risigt till.

Bandy2002-12-21 12:02

Fredrik Widén var på gång redan till seriestarten, men en knäskada gjorde att han var tvungen att vänta. I måndags opererade han ena menisken och nu går han och väntar på att skadan ska läka innan det kan vara dags för bandy igen.
En comeback lär det bli, om Målilla missar play-off.
- Är det kris och laget riskerar nedflyttning så har jag lovat att ställa upp. Men det beror också lite på hur knät läker, säger Fredrik Widén.
Fredrik Widén som lade bandyklubban på hyllan efter fjolårssäsongen har fortfarande suget kvar.
- När det är hemmamatch så rycker det i benen, då vill man gärna vara med. Men långresor till bortamatcher lockar inte lika kraftigt, säger han.
Att "Widde" som han kallas saknats i laget, har framgått ganska klart. Förra helgen förlorade Målilla med hela 19-3 mot Katrineholm, en förnedring i kraftigaste laget.
- Det får inte bli såna siffror, men det här laget har ett tufft utgångsläge. Det är inte lätt att ersätta så många etablerade namn. Det som främst saknas är en mittfältsstrateg i Dima Tchernovs klass.
Målilla har varit ute och fiskat efter förstärkningar på sistone, dock utan napp.
- Vi ville låna Nässjös Hans Andersson i två matcher, och det hade vi fått om inte det varit så krångliga övergångsregler. Hasse hade missat två matcher med Nässjö om de lånat ut honom till oss, säger Jonas Karlsson.
En annan spelare som kan bli aktuell för en comeback är backen Janne Fransson. Han kommer hem till Sverige vid årsskiftet, efter att ha bott i Irland en tid, och har sagt att han är intresserad av att spela i Målilla igen.

Viktig match i Norrköping
Målilla spelar en mycket viktig match idag i Norrköping mot seriejumbon Borgia. Det måste bli seger om Målilla vill blanda sig i play-off-diskussionen på allvar.
Och efter förra helgens genomklappning ska det inte vara svårt att hitta tändvätska.
- Vi har lagt förra helgen bakom oss, veckans träningar har visat att killarna är revanschsugna. Dessutom har vi fått tillbaka några skadade spelare, säger lagledaren Jonas Karlsson.
De spelare som är tillbaka är Kristoffer Nordström, Peder Zackrisson och Markus "Buster" Karlsson.
En som inte lär kunna spela i Målillatröjan under en tid framöver är Nässjölånet, Wille Magnusson. Han struntade i att spela en juniormatch för Nässjö och det accepterades inte. Nässjö stängde av Magnusson från spel i Målilla tills vidare.
- Han tyckte att han hade haft ett tufft schema på sistone, eftersom han spelat två matcher för oss med korta mellanrum, därför struntade han i juniormatchen. Jag förstår honom lite, men samtidigt ska han inte strunta i Nässjö, säger Jonas Karlsson.
Bortamatcher i Norrköping är inget som Målilla gillar, men den här gången ska det gå vägen, om man ska tro Jonas Karlsson.
- Det är b a r a seger som gäller, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!