Gammalt groll är glömt

I mitten av januari lämnade Jonas ”Skorven” Persson Målilla Bandy för elitserielaget Vänersborg. Med tanke på vad som då sades i Målilla kändes en återkomst till klubben näst intill osannolik. Men oj vad fel vi hade. – Det trodde du inte va, skrattar ”Skorven” när vår tidning får tag på honom efter att han just signerat ett nytt ettårskontrakt med Målilla.

TILLBAKA. Trots alla hårda ord som sades i vintras - i måndags kväll skrev stjärnmålvakten Jonas ”Skorven” Persson på för Målilla.

TILLBAKA. Trots alla hårda ord som sades i vintras - i måndags kväll skrev stjärnmålvakten Jonas ”Skorven” Persson på för Målilla.

Foto:

Bandy2016-04-19 15:56

Allt gammalt groll är glömt när det är dags att ta farväl, sägs det ju. Vad gäller Målilla Bandy och stjärnmålvakten Jonas ”Skorven” Persson är det precis tvärt om. Här gräver man ner stridsyxan när det är dags att slå sina påsar samman igen.

För sent i måndags kväll skrev ”Skorven” nämligen på för en ny säsong med division ett-laget – trots alla hårda ord som sades tidigare i våras, då ”Skorven” lämnade Målilla för elitserielaget IFK Vänersborg mitt under brinnande serieavslutning.

Stor besvikelse
För du minns väl? För ganska exakt ett år sedan kom Jonas till rödvitt. Med ett 20-tal säsonger i Elitserien på meritlistan beskrevs han då – med all rätta – som en av klubbens största värvningar genom tiderna. På isen gjorde han sannerligen ingen besviken. Däremot gjorde han det vid sidan av isen när han beslutade sig för att avsluta säsongen i Vänersborg.

Från Målilla Bandys sida löd kommentarerna bland annat:

– Vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen. Med facit i hand kan vi konstatera att det inte blev som vi hade tänkt oss. Till slut såg vi ingen annan utväg än att hitta en ekonomisk uppgörelse med IFK Vänersborg och helt enkelt sälja Jonas Persson.

– Det har inte varit något lätt beslut att ta. Vi har en mycket fin sammanhållning i truppen och en mycket stor del i vårt beslut handlar om att vi vill ha det så även i framtiden, sa man då.

Styrka från båda håll
I dag är det lyckligtvis andra tongångar. Och det är inte svårt att förstå, för i ”Skorven” har Målilla en fantastisk målvakt och en spelare som på helt egen hand kan vinna matcherna åt sitt lag.

– Att kunna stryka ett streck över det som har varit visar på styrka från båda parter, säger en glad sportchef i Målilla Bandy, Linus Johansson.

– I klubben var vi snabbt överens om att försöka få tillbaka Jonas. Nästan omgående efter att säsongen var över tog vi en första kontakt och efter ett par samtal visade det sig att Jonas ville precis samma sak som vi, säger Linus Johansson.

Huvudfiguren själv, Jonas Persson, är helt överens:

– När det väl löste sig var det inga tveksamheter från min sida. Jag har hela tiden hoppats på en fortsättning. Mina sista veckor i elitbandyn taggade mig verkligen. Det känns bra att ha gjort dem och att veta att man fortfarande kan mäta sig med de allra bästa – jag fick energi av det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!