"Glasan" tänker inte ge sig

Daniel "Glasan" Gustavsson gjorde två mål senast mot Stjärnan - utan att kunna gå i närheten av för fullt. I annandagsderbyt mot hans tidigare klubb Skirö/Nävelsjö kommer han förmodligen spela - trots smärtorna. - Det är skittråkigt att inte kunna göra sig själv rättvisa, säger "Glasan".

Daniel Gustafsson tänker inte låta ryggsmärtor stoppa honom från spel med Målilla mot Skirö på annandagen.

Daniel Gustafsson tänker inte låta ryggsmärtor stoppa honom från spel med Målilla mot Skirö på annandagen.

Foto:

Bandy2013-12-24 00:35

I fjol bröt Målilla Bandy äntligen den dystra annandagssviten. Under hela 2000-talet hade Målilla bara vunnit ett enda annandagsderby - men förra året kom så en seger.
Skirö / Nävelsjö besegrades på Venhagsvallen med 5-3.
I år är det Skirös tur att hålla i värdskapet för annandagsderbyt - och mycket talar för en tät och tuff match. En potentiell matchvinnare finns förstås i förre Skirö-spelaren Daniel "Glasan" Gustavsson.
Men oddsen försämras avsevärt av hans enorma ryggsmärtor.
- Jag har varit hos fyra läkare nu, men ingen vet vad det är, varför jag har det eller någonting. Det är skittråkigt och jag är riktigt ledsen inombords. Jag kan inte göra mig själv rättvisa och det är inte rätt mot lagkompisarna, ledarna och föreningen, även om jag inte rår för det, säger han.

Stor dag
Senast blev det trots allt två baljor mot Stjärnan, trots att han var märkbart hämmad.
- Det var mer flyt än skicklighet. Det ligger väl i blodet att göra mål, men det är inte kul alltså. Jag kanske ligger på 50 procent i åkningen och det är värdelöst.
Men spela kommer han - om ledningen vill.
- Det ska mycket till om jag inte ska spela den här matchen. Annandagsderby mot Skirö/Nävelsjö är inget man vill missa.
Vad betyder annandagsbandyn för dig?
- Det är en stor och traditionsrik dag. Jag har vuxit upp med det hela livet, i och med att farsan spelade bandy på annandagen. Det är helt klart väldigt speciellt.
Hur vore det att få avgöra?
- Jätteroligt förstås, men jag är osäker på om det blir så. Det kommer säkerligen bli en riktigt tuff och hård match, men jag sätter mina slantar på Fransson (Filip). Han får kliva fram nu och sätta dit några bollar när jag inte kan gå för fullt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!