Guldjubel pÄ Venhagsvallen efter pangstart

Tre mÄl pÄ tre minuter. Sedan kunde MÄlilla Bandy i det nÀrmaste defilera hem vinsten hemma mot Fredriksberg med 8-3. Det betydde serieseger och guldfirande pÄ Venhagsvallen pÄ fredagskvÀllen.

Guldjubel för MÄlilla.

Guldjubel för MÄlilla.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2023-02-10 21:31

FrÄgan var om MÄlilla skulle ta det tvÄ poÀngen som krÀvdes för serieseger hemma mot Fredriksberg.

Svaret kom per omgĂ„ende. 4.41 in pĂ„ matchen stod det redan 3–0 pĂ„ resultattavlan. Erik Karlsson hade prickat in samtliga mĂ„l och det inom loppet av tvĂ„ och en halv minut.

Efter den starten var det aldrig nĂ„got riktigt snack om vart segern skulle gĂ„. GĂ€sterna reducerade visserligen till 3–1, men MĂ„lilla replikerade blixtsnabbt med 4–1 av Leo Stolt.

Erik Karlsson hann sedan göra 5–1 pĂ„ straff innan halvtid. 

I andra drog MĂ„lilla ifrĂ„n ytterligare. Erik Karlsson gjorde 6-1 och Daniel Skoog hittade rĂ€tt pĂ„ hörna tvĂ„ gĂ„nger om fram till 8-1. Till slut blev det 8-3 efter tvĂ„ sena reduceringar. 

undefined
Erik Karlsson stod för fem av mÄlen.

Det stora guldjublet bröt ut pÄ slutsignal. MÄlilla GoIF fick fira aty klubben Àntligen gÄr upp i division ett igen efter flera Är pÄ bandyns bakgÄrd.

– Oj vad hĂ€rligt att det gick vĂ€gen. Jag var med nĂ€r vi Ă„kte ut för fem-sex Ă„r sedan sĂ„ det kĂ€nns extra skönt att spela upp laget i division ett igen, sa MĂ„lillas spelande trĂ€nare Daniel Skoog. 
Han var ganska segersĂ€ker inför matchen och tippade 8-2 nĂ€r sporten gjorde en artikel inför matchen. 
– Det var ju inte sĂ„ lĂ„ngt ifrĂ„n. Vi slĂ€ppte ett skitmĂ„l fem minuter kvar. Men kan vi ju leva med nu. 
 Varför har det gĂ„tt sĂ„ bra i Ă„r? 
– Vi har ett riktigt bra lag med mĂ„nga vassa spelare. Sedan Ă€r det en hĂ€rlig grupp med helt rĂ€tt instĂ€llning. IkvĂ€ll var det enda vi sa innan matchen att vi gĂ„r ut och kör stenhĂ„rt frĂ„n start. DĂ„ stod det 3-0 efter fem minuter sĂ„ taktiken funkade ganska bra. 
Erik Karlsson lĂ„g bakom fem av mĂ„len och kunde ha gjort fler. 
– Jag vilade en hel del i andra halvlek nĂ€r det kĂ€ndes klart. Vi lĂ€t nĂ„gra av de yngre killarna fĂ„ chansen att spela med. Det var vĂ€ldigt roligt att det gick vĂ€gen och att vi tog hem serien, sa Erik Karlsson.

Är klubben redo för division ett? 
– Styrelsen har en hel del jobb framför sig. Truppen behöver förstĂ€rkas och det blir avsevĂ€rt lĂ€ngre resor i ettan, sĂ€ger Daniel Skoog. 
Hur ska ni fira?

– Det ska visst stĂ„ smörgĂ„stĂ„rta pĂ„ menyn. Ove Nilsson tog en timeout med fem minuter kvar och berĂ€ttade det för oss sĂ„ vi skulle kĂ€mpa hela vĂ€gen. Sedan kanske det blir nĂ„got gott att dricka ocksĂ„. Det kan bli lĂ€ge för sovmorgon pĂ„ lördagen.

MĂ„lilla Bandy fick fira avancemang till division ett.
MĂ„lilla Bandy fick fira avancemang till division ett.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!