Häftig vändning av Målilla borta mot Åby/Tjureda U

Besökarna på Eriksson Arena fick se en match i division 1 östra herr i bandy med två ansikten på tisdagen.

Åby/Tjureda U förlorade mot Målilla Bandy

Bandy2023-12-26 19:33

Åby/Tjureda U såg ut att ha matchen i sitt grepp men bortalaget Målilla lyckades med en mycket stark upphämtning. 1-4 vändes till 5-4 efter full tid.

- Siffrorna efter första halvlek känns inte att det speglar spelet. Dom sätter sina fasta situationer vi bränner en hel del bra lägen. I andra halvlek trycker vi på och sätter även våra chanser. Vi har bud på ett sjätte mål också fast idag räckte det med att göra fem. Dom hade farliga lägen i slutet utan att lyckas få in bollen. Tycker att vi vann rättvist idag, tyckte Målillas tränare Ove Nilsson, efter matchen.

Segermålet för Målilla stod Martin Lindqvist för efter 67 minuter.

Åby/Tjureda U fick en bra start på matchen. Algot Thuresson gjorde målet på pass av Linus Toresson, redan i 17:e minuten.

Målilla kvitterade till 1-1 i 25:e minuten, när Erik Karlsson hittade rätt framspelad av Oskar Nilsson.

Åby/Tjureda U tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Daniel Tägt framspelad av Melvin Nordén.

Bara fem minuter senare spelade Melvin Nordén fram Svante Karlsson som såg till att Åby/Tjureda U ökade ledningen till 3-1.

Åby/Tjureda U ökade ledningen på nytt, till 4-1, fem minuter senare återigen genom Algot Thuresson på pass av Andreas Haraldsson.

Målilla vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 4-1 till 4-5 i andra halvleken.

Målillas Isac Mirlund stod för tre poäng, varav ett mål.

Åby/Tjureda U har tre vinster och två förluster och 31-25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Målilla har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 20-17 i målskillnad. Det här var Målillas andra uddamålsseger.

För Åby/Tjureda U gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Målilla är på tredje plats.

Söndag 7 januari 13.15 spelar Målilla hemma mot Derby/Linköping.