Erik låg bakom drömstarten – fick fira med smörgåstårta

Alla lag drömmer om att ha en pålitlig och vass målskytt längst upp. Målilla Bandy behöver inte drömma. Erik Karlsson har öst in mål under säsongen – och satte fem i segermatchen mot Fredriksberg, när laget säkrade seriesegern. "Det var en enorm lättnad när slutsignalen gick", säger Karlsson.

Erik Karlsson satte fem av Målillas åtta mål i segermatchen mot Fredriksberg, där seriesegern säkrades. Efteråt blev det smörgåstårta i Målfabriken.

Erik Karlsson satte fem av Målillas åtta mål i segermatchen mot Fredriksberg, där seriesegern säkrades. Efteråt blev det smörgåstårta i Målfabriken.

Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Bandy2023-02-14 18:00

Det brukar vara spänt och nervöst när ett lag har chansen att säkra seriesegern. Så var det säkerligen i Målilla Bandy i fredags. Men det mesta blåstes nog bort på mindre än fem minuter. Då hade nämligen Erik Karlsson gjort 1–0, 2–0 och 3–0. 

– Under hela säsongen har vi egentligen startat matcherna på ett bra sätt men ingen hade nog räknat med en så här bra start. Det var en skön känsla att få göra tre så snabba mål, förklarar han.

Det skulle inte stanna där. Målilla kunde på ett ganska bekvämt sätt defilera hem segern och Karlsson hann med att göra ytterligare två mål, i det som blev en 8–3-vinst. Därmed var också seriesegern i division 2 i hamn.

– Det var en enorm lättnad när slutsignalen gick. Vi har känt av under hela säsongen att vi haft en bra chans och har spelat för att vinna. Många av oss har spelat ihop sen vi var små och det är en bra sammanhållning, säger femmålsskytten, som gjort totalt 26 mål i serien och som är delad tvåa i skytteligan.

Den viktiga frågan återstår. Hur firade Målilla egentligen seriesegern? Erik Karlsson berättar:

– Alltså, ingen av oss hade ju tidigare varit med och vunnit en serie, så vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss. Men vi höll till i Målfabriken och bjöds på smörgåstårta och lite god dricka. Vi var kvar fram mot småtimmarna, så det var jättetrevligt på alla sätt och vis.

Nästa säsong väntar spel i division 1, efter fyra år i tvåan. En ny verklighet, med nya utmaningar för klubben och spelarna.

– Först och främst är det upp till styrelsen. Det blir andra utgifter, där vi istället för att åka till exempelvis Tranås, nu möjligtvis får åka till Karlstad eller Göteborg, menar Karlsson och fortsätter:

– Sen är det viktigt att vi behåller stommen från den här säsongen och kanske spetsar till med några spelare. Givetvis blir det också helt andra uppoffringar för spelarna också, med tanke på att det blir en högre nivå. 

Kommer du att fortsätta?

– Ja. Tanken var egentligen att jag skulle dubblera i år, eftersom jag var skriven i Skirö. Men nu blev det bara spel i Målilla, vilket jag är glad för. Målilla hör hemma i division ett, tycker jag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!