Här är klubben som satsar hemvävt

Inriktningen var given. Klubben skulle satsa hårt på sina egna produkter och valde självmant att gå ner en division. Nu fortsätter Målilla Bandy på den inslagna vägen. "Det var rätt beslut", säger ledaren Ove Nilsson.

Målilla Bandy kommer precis som förra säsongen till spel med ett ungt lag, bestående av nästan bara egna produkter.

Målilla Bandy kommer precis som förra säsongen till spel med ett ungt lag, bestående av nästan bara egna produkter.

Foto: Arkiv

Bandy2020-07-16 14:00

Efter många säsonger i division ett, valde alltså Målilla Bandy på eget bevåg att kliva ner en division i seriesystemet. Anledningen var att klubben i ännu högre utsträckning ville satsa på sina egna produkter – och att konkurrensen skulle bli alltför tuff för de unga spelarna i ettan. 

– Det känns bra att vi fattade det beslutet, säger Ove Nilsson, som var matchcoach förra vintern. 

Han var en av flera ledare kring laget.

– Vi var några som delade på ansvaret för träning och matcher, även spelare som Eric Sundberg var med. Det funkade bra. Hur blir det på ledarsidan till nästa säsong?

– Det är inte helt klart, men jag tror att upplägget blir ungefär detsamma som förra säsongen med flera ledare involverade. Det viktigaste är inte det taktiska i det här läget när vi har en så pass ung trupp, utan att vi tränar mycket klubba och boll och åker mycket skridskor. 

Mycket tyder på att spelartruppen i stort sett kommer att vara intakt.

– Det verkar glädjande nog att det blir så. Vi har ju i princip bara egna produkter i laget. Vi hoppas att Eric Sundberg kommer få samma avtal som Oskar Nilsson hade med Skirö (topplag i division ett) förra säsongen. Det är han värd och något han verkligen vill själv. Det innebär att han kan dubblera och spela med båda klubbarna. 

När division två-serien fick avbrytas i förtid i slutet av februari låg Målilla tvåa i serien. Det i sig var en framgång. 

– Det var över förväntan får vi nog säga, menar Ove Nilsson. 

På 16 matcher vann laget elva kamper, spelade oavgjort i två och förlorade bara tre gånger. 

På sikt vill Målilla spela ett snäpp högre upp igen. 

– Absolut. Det är det vi siktar på framåt. Just nu är det för tidigt för oss att spela i division ett. Ska vi ta steget upp måste vi vara redo för det. 

Trots att det dröjer flera månader innan bandysäsongen drar igång på allvar så har Målillaspelarna varit igång med försäsongsträningen under lång tid. 

– Vi startade redan i slutet av april och killarna har kört på riktigt bra med barmarksträningen. Nu har vi ett par veckors uppehåll innan träningen startar i augusti igen. 

Och precis som förra säsongen blir det ett hemvävt Målilla som kommer till spel när det är dags för seriespel. 

Det är långt kvar till bandysäsongen, men Målilla är sedan länge igång med barmarksträningen.
Det är långt kvar till bandysäsongen, men Målilla är sedan länge igång med barmarksträningen.
Karta: Venhagsvallen I Målilla Ab
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!