Hett derby på Venhagsvallen: "Brukar bli sevärt"

I kväll lär det bli en hel del folk kring Venhagsvallen i Målilla. Tabelltrean Målilla Bandy tar då emot fyran Skirö i ett hett division ett-derby. – Det brukar bli bra och sevärda matcher när lagen möts, förhoppningsvis med oss som vinnare även den här gången, säger Målilla-tränaren Johnny Quiros.

Jakob Jonsson är tillbaka i Målilla när de möter Skirö på fredagen.

Jakob Jonsson är tillbaka i Målilla när de möter Skirö på fredagen.

Foto: Ossian Mathiasson

Bandy2017-01-06 14:45

När lagen möttes i Sapa Arena i Vetlanda tidigare under säsongen så vann Målilla med klara 6-3, men det var en match som var jämnare än vad siffrorna visar.
– Vi inledde inte så bra i första halvlek, men kom igång bättre i andra. Jag tycker att vi vann rättvist till slut, men kanske hade en uddamålsseger speglat matchen bättre, säger Quiros.

Skirö är ett av de tippade topplagen och inledde också seriespelet med fem raka segrar. Men sedan har formkurvan fallit stuprätt nedåt, med fyra raka förluster därefter.
– De har haft ett tufft spelprogram den senaste tiden och bland annat mött Åby/Tjureda (suveräna serieledaren med full pott efter tio omgångar) två gånger, så vi tror absolut inte på någon lätt match bara för att de har fyra raka förluster, säger Målilla-tränaren.

Senast vann Målilla med 7-1 hemma mot tabelljumbon Månsarp.
– Vi var inte alls där i första halvlek, men efter ett bra snack i pausen så blev det bättre i andra – men det krävs betydligt bättre takter om vi ska kunna vinna mot Skirö, säger Johnny Quiros.

Målilla kommer till spel med i stort sett samma lag som senast mot Månsarp. Jakob Jonsson är tillbaka efter sjukdom, men Erik Sundberg (nyckelben) och Daniel Skoog (hjärnskakning) saknas fortfarande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!