Johanssons magiska fullträff ledde Målilla till seger

En defensivt perfekt genomförd match – och en smällkaramell av Martin Johansson. Målilla är tillbaka som segrare efter 5–0 mot Malmbäcks IF. – ”Samme” (Samuel Pettersson) klagade på mig innan när jag inte sköt så då var jag tvungen att sätta den.

Bandy2016-11-25 21:11
Storfavoriten Åby/Tjureda gav Målilla en tung premiärförlust med 1–6.
Redan i andra omgången kom dock segerdansen framför Happy Clappers på Venhagsvallen.
Målilla genomförde en väldigt stabil match mot det tippade topplaget Malmbäck och vann med klara 5–0.
– Defensivt tycker jag att vi gör det klockrent. 5–0 är egentligen i underkant om man ser till matchbilden, de skapade i stort sett ingenting över 90 minuter. Vi gör jobbet i defensiven och det är det som lägger grunden, säger tränaren Johnny Quiros. 
Två sena mål i första halvlek gjorde att Målilla gick till pausvila med en skön känsla. Oskar Nilsson sköt 1–0 efter en hörna i minut 41 och tre minuter senare hade de en frislagsvariant som gick hem där Erik Quiros var sist på bollen.
Martin Johansson skickade en kvart in i andra halvlek in 3–0 där han fintade bort tre-fyra bortaspelare och avlossade ett otagbart skott.
– Den satt bra. ”Samme” (Samuel Pettersson) klagade på mig innan när jag inte sköt så då var jag tvungen att sätta den, säger Martin Johansson och fortsätter:
– Det gick ganska fort. Fidde” bröt bollen på mittplan och jag fick den och då hade jag några spelare framför mig som jag tog mig förbi.
Men han är ingen van målskytt.
Hur många mål gör du per säsong?
– Haha, jag vet inte hur många jag gör på en säsong men det är inte många. Detta blir kanske det enda.
Målilla vann till slut med 5–0. Eric Karlström och Alexander Nelson prickade in varsitt mål.
– Skönt att vinna igen. Det är inget snack om saken i den här matchen. Vi har mer fart, är mer disinkta i avsluten och går verkligen på mål. Det ser bra ut, säger Johansson.
För tränaren Quiros var Johanssons nummer och avslut vackert.
– Det är en jättefin individuell prestation, absolut. Fantastiskt bra gjort, säger Quiros.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!