Jublet fastande i halsen för Målilla

3-2 efter 82 minuter. 3-5 när matchen var slut. Åtvidaberg vände och vann. I söndagens retur krävs ett mirakel för att Målilla ska gå upp i Allsvenskan. - Vi var värda oavgjort, tyckte tränaren Thomas Nyman.

Målilla öppnade med mål redan efter 19 sekunder och var länge i ledningen hemma mot Åtvidaberg. Laget föll dock med hedersamma 3-5 till slut. Foto: Magnus Strömsten

Bandy2013-03-01 23:14

Frågan var: hur mycket skiljer mellan Allsvenskan och division ett?
Svaret: inte mycket alls. Åtminstone inte i första kvalmatchen mellan Målilla och Åtvidaberg. Målilla borde ha fått med sig ett betydligt bättre utgångsläge inför söndagens retur än vad man fick. 3-5 var långtifrån rättvist.
- Vi hade dem i brygga. Vi skulle ha avgjort matchen och har chanserna. Tyvärr får vi inte dit dem, sa en allt annat än uppgiven tränare i Thomas Nyman:
- Hade jag varit tränare i Åtvidaberg hade jag varit nervös nu. Vi faller med flaggan i topp, men vi kan inte ge upp nu och ska ge det ett rejält försök.

Sen kvittering
Målilla fick en drömstart och satte 1-0 efter tio sekunder. En lång lyra nådde fram till skyttekungen Daniel "Glasan" Gustavsson som inte gjorde något misstag. Repliken kom dock snabbt. Efter slarv i hemmaförsvaret kvitterade Oscar Karlsson.
De rödvita gjorde en strålande match defensivt. Laget slet stenhårt och gav inte de allsvenska lirarna i bortalaget något utrymme. Framåt fick man målchanser. Fick - eftersom bortaförsvaret agerade nonchalant och minst sagt frikostigt.
Filip Fransson gjorde 2-1 efter en rejäl försvarsmiss - och det var bud på mer. Såväl en strålande Vitaliy Achmerov som Tobias Pettersson och Daniel Gustavsson hade lägen att utöka.
Istället kvitterade Åtvidaberg några minuter före halvtid. Första halvleks gigant, Yurij Nikulshin, åkte igenom hemmaförsvaret och prickade in 2-2.