Jungewall tar över Målilla

Målilla Bandys tränarjakt är över. Klubben har tecknat ett treårsavtal med förre Tjustränaren Claes Jungewall. - Bättre tränare kan vi inte få, det blir ett lyft för bandyn i Målilla, säger Michael Leijonhud, bandybas i Målilla.

Foto:

Bandy2009-04-07 06:41

Claes Jungewall har själv spelat bandy och fotboll på elitnivå. Som bandytränare har han både tränat, IFK Motala och Katrineholm i den högsta serien.
Närmast kommer han från en femårssejour i Tjust Bandy som han tog upp i näst högsta serien. Sin första tränarsejour gjorde Claes Jungewall i Norrköpingslaget Borgia i början av 1990-talet.
Jungewall före Polev
Målilla hade två huvudspår i sin tränarjakt. Claes Jungewall och förre Målillatränaren Oleg Polev. Klubben kunde även fått Polev, men valde Jungewall.
- Det är två jämbördiga tränare som besitter en mycket hög nivå. Båda hade också drivkraft för uppdraget. Men efter ett antal samtal så valde vi att signa Claes Jungewall. Det är vår övertygelse att han blir ett lyft för bandyn i Målilla. Han besitter stor kompetens, säger Michael Leijonhud.
Avtalet med Jungewall är skrivet på tre år, ett plus två år.
Efter att ha prövat flera olika tränare de senaste åren vill Målilla ha lugn och ro, och framförallt kontinuitet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!