Kärt återseende på Tjustvallen

Tjust Bandy mot Målilla Bandy, det är ett hett derby i Gamleby i dag. Inte minst då Målilla leds av två före detta Tjust-profiler, lagkaptenen Patrik "Putte" Jonsson och tränaren Claes Jungewall. - Ska vi vara med i toppen finns inget annat än seger, säger "Putte".

Foto:

Bandy2010-01-03 09:06

Det är ett laddat Målilla Bandy som kommer till spel i dagens match, en match som till och med känns mycket hetare än annandagsbandyn
- Det är ju det här som är det riktigt derbyt, säger Claes Jungewall, tränaren i Målilla som innan dess hade samma position i Tjust Bandy i hela fem år.
- Det kommer att vara en lite speciell känsla, jag känner ju ändå nästan alla där, fortsätter Claes och det går inte att ta miste på att han verkligen ser fram emot den här matchen.
Det gör även Patrik "Putte" Jonsson, en välkänd bandyprofil i Västerviksområdet som nu ställs mot sitt gamla lag, Tjust Bandy.
- Det blir lite extra, säger den före detta forwarden som nu, 38 år gammal, blivit mittfältare.
- Jag har fått gå ner ett snäpp nu när jag blivit gammal ja, säger han och skrattar.
Positionsbytet har blivit en succé.
- Han gör det med bravur, det är han som drar igång hela vårt spel, säger Claes Jungewall som är full av lovord över "Puttes" säsongsinledning.
"Putte" själv är mer återhållsam.
- Det har fungerat hyfsat, säger den gamla storskytten som är rörande överens med sin tränare om betydelsen av vinst i dagens match.
- Vi måste bara vinna, säger han och Jungewall håller med.
Ja, nu är det måstematch varje match här för att kunna hänga på i toppen.
Receptet för seger har tränaren klar i alla fall.
- Vi måste upp, annars kommer vi inte skapa någonting. Tjust är väldigt starka defensivt, säger Jungewall som har alla spelare att tillgå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!