Klubbikonen lämnar Målilla – efter åtta säsonger

I åtta säsonger har Victor Svensson varit en av de bärande spelarna i Målilla Bandy. Nu är epoken över. Nästa säsong spelar Målilla-ikonen med moderklubben Nässjö IF i Allsvenskan. – Det har varit en väldigt fin tid, säger han.

Efter åtta säsonger lämnar Victor Svensson Målilla Bandy. Istället har han bestämt sig för spel med moderklubben Nässjö IF i Allsvenskan kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Efter åtta säsonger lämnar Victor Svensson Målilla Bandy. Istället har han bestämt sig för spel med moderklubben Nässjö IF i Allsvenskan kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Bandy2017-03-20 12:15

År efter år har Victor Svensson varit Målilla Bandy trogen.
Anbuden från de allsvenska klubbarna är oräkneliga under åren, men det har alltid slutat med samma sak: att Victor har förlängt sitt kontrakt med Målilla.

I år blev det inte så. På söndagen  signerade han istället ett tvåårskontrakt med moderklubben Nässjö IF i allsvenskan.

– Vid 27 års ålder kände han att det var lite av sista chansen. Dessutom skiljer det runt tio mil, enkel resa, mellan hemmet i Nässjö och Venhagsvallen i Målilla. Det blir några mil på åtta år, säger Målilla Bandys sportchef Linus Johansson.

Visst är den allsvenska chansen verkligen välförtjänt. Men det gör inte Målillas tapp lättare.
– Målilla Bandy förlorar en kulturbärare, en mycket duktig bandyspelare och en mycket omtyckt och stabil kille vid sidan av isen, säger Linus Johansson.

För Victors egen del var det med blandade känslor han valde Nässjö.
– Det har varit en väldigt bra och fin tid i Målilla, där jag fått mycket och stort förtroende, säger Victor till Nässjö IF:s hemsida.

Utöver bandyspelandet har Victor också  varit inblandad i värvningar och gjort mycket annat inom klubben.
– Nu ska jag, som småbarnspappa, bara koncentrera mig på bandyspelet och det känns skönt. Att slippa pendla underlättar också en hel del, säger han.

– Att få återvända till NIF känns som en fantastisk och häftig utmaning, jag längtar redan till nästa säsong. Det ska även bli roligt att få spela på andra arenor än ute i skogen, skojar Victor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!