Krisen i Målilla – ordföranden och sportchefen lämnar

De senaste dagarna har ni kunnat läsa att Målilla Bandy tappar två av sina bästa spelare, Jonas Persson och Victor Svensson. Inte nog med det. Klubben tappar också sin bandyordförande och sportchef. – Man kan säga att det är lite krisstämpel, säger Jonny Sigvardsson, avgående ordförande i bandysektionen.

Det har varit några tunga dagar för Målilla Bandy. Först lämnade nyckelspelarna Victor Svensson och Jonas Persson. Nu kan vi berätta att även ledande personer utanför planen är på väg bort.

Det har varit några tunga dagar för Målilla Bandy. Först lämnade nyckelspelarna Victor Svensson och Jonas Persson. Nu kan vi berätta att även ledande personer utanför planen är på väg bort.

Foto:

Bandy2017-03-22 07:47

Efter att ha jobbat inom bandyn i många år väljer nu alltså Jonny Sigvardsson att lämna sitt uppdrag.
– Jag kände att det var dags nu. Hur det än är så börjar jag komma till åren och energin för att lägga ner den tid som krävs finns inte riktigt där längre. Andra krafter får ta över.

Det är flera som följer Sigvardssons exempel och lämnar styrelsen eller sportgruppen inom bandyn.
– Ja, tyvärr är det så. Mikael Karlsson och Tomas Söreling kommer inte heller att vara kvar. Men Jörgen Nilsson och Karin Hildebrandt kommer att fortsätta och det känns bra. Som jag ser det så krävs det tre nya personer in i styrelsen.

Målilla Bandy står också utan sportchef, då Linus Johansson aviserat att han lämnar sin post.

På torsdag är det kallat till ett möte och Sigvardsson hoppas innerligt att de får tag på personer som är villiga att hjälpa till i styrelsen och sportgruppen, men det är inte alls säkert att det blir så.
– Just nu har jag inga personer på rak arm som jag vet kommer att ersätta oss som lämnar.

Att det råder en stor osäkerhet kring framtiden gör också att Målillas lagbygge inför nästa säsong har avstannat.
– Det är naturligtvis inte bra. Jag ser ju gärna att tränaren Johnny Quiros fortsätter. Han är fantastiskt bra. Och det som är positivt för oss i det här läget är att vi har så många egna produkter och man får verkligen hoppas att de stannar kvar och spelar för oss, säger Jonny Sigvardsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!