Krismöte fick Målilla att inse allvaret

Hjärnsläppen i slutet av matchen mot Skirö har inte gått obemärkt förbi. Målilla har suttit ner och diskuterat vett och etikett. Mot Tjust höll de fokus i 90 minuter och vann med klara 3–0. – Det var gött att se, säger tränaren Johnny Quiros.

Foto:

Bandy2017-01-09 05:45

I fredagens match mot Skirö hade Målilla 2–1 i slutet av matchen. 
Då tappade flera spelare humöret och på tilläggstid drabbades laget av fyra utvisningar, varav ett grovt matchstraff, och föll med 2–3. 
Besvikelsen och irritationen på uppträdandet var stor och inför lördagens träning satte sig ledarna och spelarna ner för att få till en beteendeförändring. 
– Det vi snackade om var att vi måste lära oss att hålla käften på ren svenska. Det första reaktionen efter en händelse är omöjlig att styra över, den kommer bara. Sen måste man kunna vara tyst och acceptera det som domarna har bestämt, säger Johnny Quiros. 

Målilla åkte till matchen mot Tjust för att få revansch för den snöpliga förlusten och det svaga uppträdandet. 
Snacka om att snacket gjorde verkan.
Målilla gick till halvtidsvila med 1–0 efter att Jakob Jonsson gjort en fin solåkning och hittat en fristående Tobias Petersson med en passning snett inåt bakåt. 
I andra halvlekens 64:e minut pangade Victor Svensson in en hörna till 2–0 och på tilläggstid kontrade Martin Johansson in 3–0. 
– På mötet snackade vi också om att vi skulle hitta tillbaka till defensiven och det gjorde vi, det är den som lägger grunden för segern. Alla kämpar hårt, jag tycker att vi vinner helt rättvist. Vi sätter vårt försvarsspel och är hetare än dem, säger Quiros. 
Tjusttränaren Thomas Fransson håller med om att Målillasegern var rättvis. 
– De var väldigt på, det förstod man att de skulle vara. De spelade på ett sätt som gjorde att vi inte fick hål på dem, vi missade på tok för många klara lägen, säger Thomas Fransson.

I övrigt var det en väldigt jämn och tät match:
– Det hade nog sett annorlunda ut om vi fått första målet, då hade de säkert gett större ytor. Men när det inte riktigt funkar blir det så här, säger Fransson.  
Alla spelare i Målilla ska ha beröm för den helgjutna insatsen. 
Oskar Hugosson gjorde en bra match i Tjustdräkten och beröm till Alexander Sannikovs första halvlek.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!