Så gick det för Målilla Bandy mot serieledaren

Jönköping var storfavorit borta mot Målilla Bandy. Skrälldags? Nä, så blev det inte riktigt. Det blev en tung afton för rödvitt, som förlorade stort (2–10). "Med tanke på förutsättningarna tycker jag ändå att vi gör det hyfsat", säger tränaren Ove Nilsson.

Nej. Målilla Bandy fick det som väntat tufft hemma mot Jönköping, som vann stort.

Bandy2022-01-21 21:35

Ett ungt Målilla fick som väntat det rejält jobbigt mot serieledande Jönköping i division två Småland. Lägg därtill att de bara kom till spel med tolv spelare.

– Vi hade en väldigt tunn trupp och hade bara tolv spelare i den här matchen. Det är trist när det blir så här, säger Ove Nilsson.

Nollan hölls intakt i nio minuter. Sen small det när Kevin Blomqvist pangade in 0–1. Med dryga kvarten spelad hade vi 0–3 på Venhagsvallen och när Erik Norresjö satte 0–6 efter 34 minuters spel innebar det också att han var Jönköpings sjätte målskytt för kvällen. Visst kan det hända massor i den målrika bandysporten, men redan där och var det förstås i praktiken över.

Jönköping var i princip bättre på alla punkter och den andra halvleken blev en 45 minuter autostrada mot två nya säkra poäng och många mål in på kontot.

Till slut blev det 2–10 sedan Erik Karlsson reducerat två gånger om för Målilla i den andra halvleken, till 1–7 och 2–7. Ludvig Ivarsson stod för passningen till ett av målen.

– Trots att vi förlorade stort, så gör killarna en godkänd insats. Jönköping är seriens bästa lag och spelade i Allsvenskan förra säsongen, men drog sig ur och hamnade i vår serie.

Tränare Nilsson hyllade målvakten Melvin Hermansson Kling, som trots tio insläppta mål gjorde en kanonmatch.