Lüning röt till - då vaknade Målilla

3-2-reducering av Malmbäck och timeout begärd av Målillacoachen Jesper Lüning. Det fick spelarna att inse allvaret. - Vi var alldeles för tveksamma och bekväma i situationerna, säger han.

Bandy2016-01-08 21:12

Det var inte första gången som Målilla hade svårt att få fart på spelet under främst första halvlek. Det syntes att onsdagens match mot Bore satt kvar i benen och i skallarna.
Malmbäck sköt 1-0 efter bara några minuter och repliken lät inte vänta på sig från den ovane målskytten Oskar Nilsson.
Efter de sprakande sex minuterna sjönk tempot och intensitet - och det rejält.
Målillas sista 15 minuter av halvleken var ändå ett lyft och steg i rätt riktning. Fredrik Johanssons imponerande soloåkning från mittplan gav 2-1 och en minut före halvtidsvilan fixade Hampus Karlberg 3-1.

Samma fart, tanke och finess fanns inte i början av andra halvlek.
- Vi är inte tillräckligt noggranna i det vi gör på isen och tittar långa stunder bara på, säger Jesper Lüning.
Smällen kom efter 62 minuter. Malmbäck reducerade till 2-3 och då började Målillacoachen bli orolig.
- Vi hade stora problem med dem och var i ärlighetens namn riktigt illa ute.

En timeout några minuter senare tände laget och plötsligt blev det ketchupeffekten framåt. Stor matchhjälte blev Alexander Nelson. Han gjorde 4-2, 6-2 och 7-2 och ordnade därmed lagets sjunde seger i division 1. 5-2 svarade Fredrik Johansson för.
- Vi tar över matchen efter timeouten och tar verkligen tag i det igen. Jag är jättenöjd med att vi vinner men insatsen var inte bra över 90 minuter.

Åby/Tjureda och Målilla, båda lagen med 14 poäng, och Åtvidaberg, med 12 pinnar, har nu skaffat sig en lucka ner till fjärdeplacerade Stjärnan. Figeholmslaget har sex poäng efter sju matcher.
Alexander Nelson berömdes för sin insats.